Zatvor je bio neminovan: 10 "bistrih" zločinaca koji zahvaljujući svojim podvizima zaslužuju postati legende



SVAKO toliko u medijima se pojavi vijest o prilično glupavo izvedenom zločinu.

Brojni krimići, u obliku filmova, serija ili knjiga, pokazali su nam kako funkcioniraju neuhvatljivi kriminalni umovi, a zapleti u kojima je potrebna sva koncentracija ovog svijeta kako bi se utvrdilo što je sve točno kriminalac napravio kako bi uspješno izveo svoj naum, popularna su tematika zabavne industrije već desetljećima. Takvih primjera može se naći i u stvarnosti, ali puno češće od kriminalaca-genijalaca rađaju se kriminalci koje genetika nije "blagoslovila" upotrebljivim sivim stanicama.

Donosimo vam popis od deset toliko glupo izvedenih zločina da su njihovi "idejni kreatori" zaslužili značajno mjesto u povijesti.

Krystian Bala, Poljska (2000.)


Tri godine nakon što je počinio ubojstvo ovaj je autor o sličnom činu napisao knjigu. Njegov je roman policiji omogućio da ga poveže sa zločinom.

Joey Geraci, Wisconsin, SAD (2009.)

Nakon što je kao taoca uzeo mladog zaposlenika, Geraci je pokušao opljačkati restoran. Bio je poražen nakon što ga je kuhar napao - žlicom.

Juan Gonzales Jr., Colorado, SAD (2011.)

Žena se probudila, a ovaj joj je "kriminalac" stajao iznad glave. Ukrao joj je telefon, pobjegao, a potom joj poslao zahtjev za prijateljstvo na Facebooku.


R. C. Gaitlan, Detroit, SAD (1988.)


Gaitlan je lokalne policajce, koji su djeci na ulici pokazivali opremu, upitao kako funkcionira tehnologija pomoću koje pronalaze zločince. Zatražen je da zbog demonstracije preda identifikacijsku ispravu, što je dobrovoljno i učinio uručivši im vozačku dozvolu, zaboravljajući da ga traže zbog oružane pljačke.

Daniel Glen, Kanada (2008.)


Prije no što je krenuo u pljačku Glen je nazvao dućan da provjeri koliko je novca u blagajni. Policija ga je čekala kad je stigao na mjesto neuspješnog zločina.

Eloise D. Reaves, Sjeverna Karolina, SAD (2006.)


Ova je dama saznala da je heroin ilegalan nakon što se na policiji požalila na kvalitetu kupljenog.

Michael Fuller, Sjeverna Karolina, SAD (2012.)


Najveća novčanica američke valute je 100 dolara, ali to nije zaustavilo Michaela Fullera da u Wal-Martu pokuša platiti "papirom" od milijun dolara.

Peter Addison, Velika Britanija (2007.)


Pljačkajući dječji kamp ovaj je "bistri" momak zašarao zidove riječima "Peter Addison je bio ovdje".

Neimenovani počinitelji, Kalifornija, SAD (1989.)

Dvojica kradljivaca automobila pokušala su pobjeći nakon što ih je policija ulovila za vrijeme čina. Potrčali su, popeli se preko ograde i završili u - zatvoru San Quentin.

Neimenovani počinitelj, Iran (2002.)

Ovaj je pljačkaš platio "čarobnjaku" 450 dolara da ga učini nevidljivim. Nakon toga pokušao je opljačkati banku, mirno uzimajući novac od ljudi koji su se tamo našli.

Pročitajte više