Zbog vjere bi trebala biti pokrivena, čedna i ostaviti svoj posao, ali ona to odbija napraviti

Screenshot: YouTube

MINA BLACK odrastala je u ortodoksnoj židovskoj zajednici u Jeruzalemu.

Danas živi na Long Islandu sa svojim suprugom i četvero djece. Njezina najveća životna strast je ples, ali on je iz vjerskih razloga za nju zabranjen.

"Biti umjetnik u mojoj zajednici, plesni umjetnik, jako je čudna stvar. To nije čedno. Žena mora biti pokrivena i skromna", priča Mina.

Žene u ortodoksnoj židovskoj zajednici imaju mnogo restrikcija, a ona kaže da ih razumije i poštuje, ali ne vjeruje da odgovaraju svim osobama: "Na ženski ples gleda se kao na nešto jako seksualno, ali ja nikada nisam pronašla ništa negativno u tome što plešem. Zato radim na tome da plesnu umjetnost dovedem u ortodoksnu židovsku zajednicu."

Mina vodi plesnu školu za djevojčice i zbog toga se našla na meti kritika. Mnogi roditelji govorili su joj da je "toksična i da će pokvariti njihovu djecu", piše Daily Beast.

"Na početku sam imala puno ljudi koji su bili protiv mene. Prepali su se. 'Tko je ta žena, što pokušava naučiti našu djecu?'. I ja šaljem svoju djecu u jako ortodoksnu školu kako bi im pružila kosher osnovu, ali zbog toga što plešem i živim izvan okvira rečeno mi je da mi je kćer izbačena iz razreda. Stavili su je u drugi razred, bez njezinih prijatelja, jer druge majke nisu željela da njihova djeca budu prijatelji s mojom djecom zbog toga što ja jesam. To je bio jedan od najbolnijih trenutaka koje sam prošla u svom životu, ali odlučila sam iskoristiti tu bol i približiti se Bogu", ispričala je.

Odlučila je svima dokazati da njezin rad ima svrhu i da u plesu nema ništa loše te će zbog toga nastaviti voditi školu. "Ako vjerujete da radite pravu stvar, ničiji komentari i kazne neće to promijeniti" kaže odlučna Mina.

Pročitajte više