Zgodne nadobudne studentice: Pogledajte ljepotice koje žele titulu Miss svijeta



IZBOR za Miss svijeta ove godine održava se u Ordosu u Kini. Hrvatsku na tom izboru zastupa Maja Nikolić, a našoj ljepotici konkuriraju i lijepe cure iz susjedstva i regije. Tako Bosnu i Hercegovinu zastupa Fikreta Husić, Italiju Jessica Bellinghieri, Mađarsku Tamara Cserhati, Makedoniju Aneta Stojkoska, Crnu Goru Nikolina Lončar, Bojana Lečić Srbiju, a Nives Oresnik Sloveniju. Ponešto o svakoj ljepotici te video spotove koje su snimile povodom ovog natjecanja, donosimo vam u našoj listi.

1. Bosna i Hercegovina, Fikreta Husić

Fikreta ima 22 godine te se nalazi na posljednjoj godini studija, a po završetku voljela bi se baviti marketingom. U slobodno vrijeme voli igrati odbojku, pjevati i čitati, a najviše je oduševljavaju povijesne knjige. Smatra se ambicioznom i odgovornom osobom koja voli putovati.


2. Hrvatska, Maja Nikolić


Maja studira ekonomiju i pravo, a dolazi iz Zagreba. Smatra se veoma organiziranom osobom, a njeni interesi uključuju džudo i plesanje. Kaže kako joj je najdraža hrana voće. Jako voli životinje te ima psa, mačku i dvije papige. Ima 21 godinu te je visoka 170 centimetara.



3. Italija, Jessica Bellinghieri


Jessica ima 23 godine te studira ekonomiju. Jednog dana voljela bi raditi kao glumica. Njeni hobiji su čitanje, slikanje, pjevanje i gluma, a sebe smatra odlučnom i pristojnom mladom djevojkom. Visoka je čak 175 centimetara.



4. Mađarska, Tamara Csherhati


Tamara ima 20 godina te studira na Filozofskom fakultetu u Gyoru. Govori dva strana jezika, a nada se kako će ih naučiti još nekoliko tijekom života. Dodaje kako voli putovati te je prijateljski nastrojena osoba. U slobodno vrijeme trči, skija, vozi snowboard i bavi se plivanjem. Njeni su roditelji zaposleni u vojnoj službi pa tvrdi kako je od njih naučila i neke neuobičajene vještine. Dodaje kako joj je čast predstavljati svoju zemlju na izboru za Miss svijeta.



5. Makedonija, Aneta Stojkoska


Mlada Aneta tek je brucošica te ima 19 godina. Kad završi fakultet, želi otvoriti školu za talentirane sportaše. Sebe opisuje kao pozitivnu osobu. U slobodno vrijeme bavi se gimnastikom, trčanjem, crtanjem i čitanjem. "Ne sanjaj svoj život, živi ga!", Anetin je moto.


6. Crna Gora, Nikolina Lončar


Nikolina je novinarka i ima samo 19 godina. Osim svog jezika, govori engleski, ruski i španjolski. Smatra se ambicioznom i marljivom osobom koja vjeruje u sebe. Voli klasičnu glazbu, a njeni hobiji su sakupljanje novčića, skijanje i čitanje. Nikolina ima i moto: "Živi svoj život najbolje što znaš jer nikad ne znaš što se može dogoditi sutra". Miss Crne Gore izjavila je i kako joj je cilj postati predsjednicom svoje zemlje, a kao najveći problem u svijetu vidi diskriminaciju i organizirani kriminal. Da pobjedi na izboru za Miss, Nikolina bi, kako tvrdi, učinila sve da pomogne u rješavanju tih problema.



7. Srbija, Bojana Lečić


Bojana ima 21 godinu i dolazi iz jednog malog srpskog grada. Prije tri godine preselila se u Beograd kako bi studirala na Fakultetu organizacijskih znanosti i informatičke tehnologije. Ističe kako joj je obrazovanje na prvom mjestu, a u budućnosti bi voljela imati vlastitu tvrtku ili postati predavačica na fakultetu. Hobiji su joj stolni tenis i odbojka.



8. Slovenija, Nives Oresnik


Nives ima 20 godina i studentica je dizajna. Jednog dana voljela bi biti umjetnica ili stvarati crtane filmove. Smatra se osobom na koju se ljudi mogu osloniti, a ima i veliku strast prema svom poslu. Hobiji su joj crtanje, slikanje, putovanje, plesanje i gimnastika. "Čini drugima ono što bi volio da oni tebi učine", njen je moto.

Pročitajte više