Živi zid branit će Ivu Majoli od deložacije

Screenshot: RTL

IVA MAJOLI na rubu je bankrota. Poznatoj tenisačici prijeti deložacija iz stana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, javlja RTL.

Majoli je prije deset godina digla poveći kredit u švicarskim francima, zbog kojeg je založila stan u kojem živi. Ratu kredita više ne može vraćati pa je vrlo moguće da će joj trebati pomoć Živog zida.

"Mi smo već 2013. ukazali na ono što čeka Ivu Majoli međutim, njen odvjetnik je tada rekao da ne treba našu pomoć i da će se situacija riješiti pravnim putem. Kako danas vidimo u medijima, taj pravi put ju je odveo na korak do deložacije i u slučaju da Majoli zatreba našu zaštitu, mi ćemo je rado braniti", kaže član Živog zida Ivan Pernar.

Majoli je Hypo Alpe Adria Banci dužna vrtoglavih 1,242.312 švicarskih franaka, što prema tečaju švicarca zamrznutom na 6,39 kuna iznosi gotovo osam milijuna kuna. Prema realnom tečaju švicarskog franka, Majoli je banci dužna čak devet milijuna kuna.

Protiv banke je poznata tenisačica podigla tužbu tvrdeći da su njihova potraživanja netočna. Pred RTL-ovim kamerama slučaj nije željela komentirati, isto kao ni predstavnici Hypo banke koji su u priopćenju poručili da "nemaju praksu niti smiju komentirati poslovne odnose s klijentima".

Pročitajte više