"Životinja oživi kad sam u tebi": Krvavi seks i uhođenje oko kojih se digla totalna hajka

Screenshot: YouTube

MAROON 5 ima novi spot, za pjesmu "Animals", koji je naišao na brojne kritike na društvenim mrežama i u medijima.

Optužuje ih se da promoviraju nasilje nad ženama i uspoređuje s golemim hitom Robina Thickea "Blurred Lines" (optuženim za seksizam), piše Independent.

U spotu se može vidjeti kako suprugu frontmena Adama Levinea, Victorijinu anđelicu Behati Prinsloo, uhodi ljigavi lik, koljač koji je potajno fotografira (kojeg glumi sam Levine). U jednom trenutku provali u njezin stan i liježe pored nje dok ona spava. Zaliven krvlju, Levine mašta o seksu s Prinsloo prije nego što joj priđe u klubu, a tu su i krvave scene seksa.

Na uradak su se obrušile aktivističke skupine koje se bave nasiljem nad ženama, a RAINN (Rape, Abuse, Incest National Network) je u objavi za medije izrazio svoju zabrinutost zbog "opasnih prikaza maštarija uhode" u "Animals". "Nitko nikad ne bi trebao miješati uhođenje s romansom. Trivijalizacija ozbiljnih zločina ne bi trebala biti dijelom industrije zabave", stoji u priopćenju.

National Sexual Violence Resource Center, s druge strane, tvrdi da spot prikazuje Levinea kako se sa svojom suprugom ophodi kao da je komad mesa, javlja TMZ. Osim toga, na udaru su se našle i riječi pjesme: "Draga, večeras si moj plijen/Ulovit ću te, pojesti te živu" i "Ne poriči životinju koja oživi kad sam u tebi".

Video je objavljen u ponedjeljak, otkad fanovi na Facebooku i Twitteru ne prestaju izražavati svoje nezadovoljstvo, a ekipa iz benda još se nije oglasila oko optužbi. Sami pogledajte kako to izgleda pa procijenite koliko je u pitanju promocija, a koliko stvarni razlozi za zgražanje.

Pročitajte više