Znanstvena subota na FER-u

Foto: FER

U SUBOTU, 15. ožujka 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se Znanstvena subota na FER-u s početkom u 10 h.

Događaj popularizacije znanosti organizira Društvo za edukaciju van okvira - EVO u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, programskim timom FER-ovog programa popularizacije znanosti ''ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu", studentskom udrugom eSTUDENT te predstavnicom programa obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE dr. sc. Ivom Bojić.

Znanstvena subota na FER-u je jednodnevni događaj namijenjen učenicima srednjih škola. Projekt je osmišljen po uzoru na Ljetnu školu znanosti koju Društvo za edukaciju van okvira organizira već trinaest godina, od čega prvih dvanaest godina u Višnjanu, a od prošle godine u Požegi. Održavanje ovog projekta omogućio je Google dodijelivši Školi prestižnu nagradu Google RISE (engl. Roots in Science).

Radionice će omogućiti učenicima da na praktičan način upoznaju područja elektrotehnike i računarstva. Entuzijazam prema znanju i otkrićima razvijat će pod vodstvom mladih studenata FER-a koji će im putem radionica odgovoriti na pitanja kako računala raspoznaju karte, komuniciraju putem interneta, uče i zaključuju poput pravnika, doktora ili znanstvenika, kako se programiraju mikrokontroleri ili 3D igre u Unity-ju te objasniti način na koji rade genetski algoritmi.

Polaznici će također imati priliku posjetiti FER-ov ACROSS centar, gdje će se bolje upoznati sa mnogim vrstama i primjenama robota, dok će kroz predavanje prof. dr. sc. Jana Šnajdera saznati informacije o aktualnim istraživanjima iz područja strojnog učenja. Uz radionice, predavanja i posjete laboratorijima održat će se i smotra radova bivših polaznika Ljetne škole znanosti te Istraživačkog centra mladih.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji možete pronaći OVDJE. Broj polaznika je ograničen.

Za više informacija pratite obavijesti na Facebook stranici događaja ˝Znanstvena subota na FER-u˝ .

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.