Žrtva oprostila Marku Wahlbergu: Nisam ni znao da je moj napadač danas slavna osoba

Foto: JLP

POSLJEDNJIH 26 godina, holivudski glumac Mark Wahlberg živio je u uvjerenju da je trajno onesposobio Vijetnamca kojeg je brutalno napao 1988., kad je imao samo 16 godina.

Tada problematični Wahlberg proveo je 45 dana u zatvoru, ali s vremenom je preokrenuo svoj život i postao jedan od najpoznatijih glumaca današnjice.

U nastojanjima da dobije dozvolu za posluživanje alkoholnih pića za svoj restoran Wahlburgers, Wahlberg je zatražio brisanje prijestupa iz mladosti.

"Duboko se kajem zbog svojih postupaka koji su se zbili 8. travnja 1988., ali i trajne štete koje sam možda izazvao žrtvama. Otada sam se posvetio tome da postanem bolja osoba i bolji građanin kako bih mogao biti uzor svojoj djeci i drugima", stoji u peticiji slavnog glumca.

Međutim, čini se da napad na Johnnyja Trinha nije bio brutalan kao što su ga mediji godinama prikazivali. Naime, Trinh je u prvom intervjuu nakon napada rekao da je oko izgubio puno prije Wahlbergovog napada.

"Nije me oslijepio Mark Wahlberg. Ozlijedio me, ali oko sam izgubio ranije. Nije odgovoran za to", rekao je 59-godišnjak i dodao: "Volio bih da dobije to pomilovanje. Taj zločin mu više ne bi trebao stvarati probleme. Bio je mlad i lud i opraštam mu. Svi zaslužuju drugu priliku".

"Platio je odlaskom u zatvor. Ne kažem da me nije boljelo kad me je udario u lice, ali to je bilo davno. Danas je odrasla osoba. Siguran sam da ima vlastitu obitelj i da je odgovoran čovjek", rekao je Trinh koji nije ni znao da je njegov napadač danas poznati glumac.

Tada je bio samo agresivni 16-godišnjak koji je pokušao opljačkati drugog muškarca, Thanha Lama, urlajući pritom rasističke uvrede. Udario ga je u glavu drvenim štapom, onesvijestio ga i pobjegao s mjesta zločina praznih ruku. Bježeći od policije, naišao je na Trinha koji mu je pomogao da se sakrije. Wahlberg ga je nakon toga napao i Trinha, udarivši ga u oko.

Iako je imao samo 16 godina, suđeno mu je kao odrasloj osobi, a odslužio je samo 45 dana u zatvoru.

Nakon izlaska iz zatvora odlučio je promijeniti život, počeo se baviti glazbom, a kasnije i glumom.

Pročitajte više