Zuhra: Glumim političara sličnog Luki Bebiću, sjela mi je ta uloga, vidite da već izgledam kao on



GLUMAC Zlatan Zuhrić Zuhra u intervjuu za Index otkrio je kako se snašao u ulozi političara u svom novom filmu, a progovorio je i o i tome kako mu je bilo plesati zumbu s Renatom Sopek. Zuhra nam je i otkrio da je u mladosti išao na tečajeve plesa i kako se nekad zabavljalo i zavodilo cure.

"Moja uloga je otprilike uloga Luke Bebića, odnosno jednog zastupnika u Saboru"


Kako je montiranje novog Zuhrinog filma "Sonja i bik" pri završetku, glumac nam je komentirao kako se snašao u svojoj ulozi: "Ono što je sad aktualno i možda dobro je to da sam danas dobio informaciju da je ovaj novi film `Sonja i bik` već u montaži te da će biti spreman za Pulu. Taj film mi je jako drag, vidjet ćemo kako će to sve skupa izgledati. Uglavnom, ljudi koji se time bave vele da je jako dobro. Moja uloga je otprilike uloga Luke Bebića, odnosno jednog zastupnika u Saboru. Sjela mi je takva uloga, vidite da ja fizički već izgledam kao on".

"U doba moje srednje škole se stalno išlo na neke tulume kod nekog doma"


Kako je Zuhra nedavno zaplesao i zumbu s Renatom Sopek na malim ekranima, morali smo ga pitati je li se osjećao ugodno te je li se našao u tom plesu."To se vidjelo na ekranima, ja sam generacija koja je izvorno išla na tečajeve prije. Samo možda tada nije bilo zumbe, ali je bila samba, rumba, cha cha cha i mi smo svi, da bismo zadivili djevojke, išli na plesni tečaj. Znali smo i engleski i bečki valcer, iako to očito nikome više ne treba. U doba moje srednje škole se stalno išlo na neke tulume kod nekog doma", objasnio nam je.



"Danas su plesovi uglavnom individualni, znači, gledaš u Jupiter i vrtiš se u ritmu, ta vrsta plesa nije mi baš jasna"

Zuhru smo pitali i nedostaju li kod nas mjesta koja su bila popularna tijekom njegove mladosti te koju glazbu je slušao i na kakve tulume je išao. "Nedostaje mjesta na kojima ne bi svirao techno ili narodnjaci, ne znam što je mladima, ali ja ne vidim tu želju za druženjem. Danas su plesovi uglavnom individualni, znači, gledaš u Jupiter i vrtiš se u ritmu, ta vrsta plesa nije mi baš jasna. Kao i druženja i provođenja danas, ne vidim da netko uopće ima potrebu za tim. Za razliku od danas nitko od moje generacije nije slušao `cajku`. Govorim o osamdesetim godinama kada je to bila Jugoslavija, nismo ni tad slušali cajku, ali ni ikad poslije nego smo bili ta rokerska generacija", izjavio je.

Zuhra, koji je tada radio na popularnom Radiju 101 otkrio nam je kakva glazba se tada slušala i što je on volio: "Slušao se Eric Clapton, Chris Rhea, Pink Floyd... da ne nabrajam ostale. Ja sam radio na Radiju 101 i tad smo imali priliku odmah preslušavati nove ploče svih tih izvođača. Od domaćih glazbenika pratim i dalje Bijelo dugme, Prljavo kazalište, Juru Stublića, Buldožera, Leibach, naravno da smo slušali tad i Olivera i Gibonnija, tad je stvarno bilo doba kad su se stalno stvarali novi domaći bendovi, svi su izbjegavali takozvanu kuruzu, a to je upravo to - nekvalitetna glazba, ne samo cajka nego i nekvalitetna domaća pop i rock muzika".


"Slažem se s tim da bi svaki grad trebao imati svoj kafić posvećen Azri"


Kako je Zuhra fan dobrog starog domaćeg rock 'n' rolla, pitali smo ga slaže li se s izjavom Borisa Leinera da bi svaki grad u bivšoj Jugoslaviji trebao imati svoj kafić posvećen Azri, a on je spremno odgovorio: "Slažem se s tim da bi svaki grad trebao imati svoj kafić, to je isto bio kultni bend u to doba i svi smo ih znali, ja još uvijek negdje imam sve ploče od Azre i brojnih drugih bendova. Mislim, da budemo ravnopravni, tako jaki su bili i Idoli i Ekatarina Velika pa su bili naši Prljavci i Parni Valjak kao i Dino Dvornik koji je napravio pravu malu revoluciju. Bilo je jako puno kvalitetnih bendova i mislim da treba takvih kafića, mislim da kad bi ove današnje generacije malo slušale tu glazbu i time se pozabavile svidjelo bi im se, uostalom, ima onih koji još uvijek njeguju takvu vrstu glazbe i vole se zabavljati".

Pročitajte više