Zvijezda "Ludih ´70-ih" u suludom intervjuu: Scijentologija me učinila blaženo oslobođenom emocija

Foto: Fame Fly/YouTube

U POSLJEDNJEM izdanju magazina Celebrity, namijenjenog scijentolozima, objavljen je poduži intervju s glumicom Laurom Prepon, koja govori o toj religiji na način kojeg autsajderi ne mogu inače vidjeti ni čuti. Intervju započinje glumičinim otkrivanjem kako se upoznala sa scijentologijom, a pritom koristi mnoštvo religijskih termina koji običnim smrtnicima nisu pretjerano jasni.

"Kad sam se uključila u crkvu, obavila sam Osobne vrijednosti i Integritet, a potom Svladavanje uspona i padova u životu. Ti tečajevi dotaknuli su se spoznaja kojih sam bila svjesna od mladosti. Bile su tu crno na bijelom. Bilo je čudesno, osjetila sam da napokon netko priča mojim jezikom. Potpuno sam se povezala s tim. Ubrzo sam krenula s Pročišćenjem i nastavila se kretati prema Mostu", ispričala je.

Na novinarsko pitanje može li objasniti "reviziju", scijentološku metodu terapije, Prepon je počela pričati o "trenutku spoznaje" u kojem je shvatila da je stara odluka i dalje progoni.

"Iskreno, postala sam više ja. Revizija je maknula sav naboj, lažne ideje, odluke i promašene emocije koje su utjecale na mene. Nedavno sam doživjela jednu od najvećih spoznaja u sesiji Dijanetike nove ere. Shvatila sam da odluka koju sam donijela davno i dalje utječe na mene. Bilo je to veliko otkriće. U trenutku događaja, donosite postulat o preživljavanju, a potom godinama i godinama kasnije, kad ogolite sve slojeve, shvatite da je to i dalje tu. To je nevjerojatno, pomisliti da je to i dalje tu i utječe na mene", ispričala je.

Potom je počela pričati o prelasku Mosta, svojevrsnom napredovanju u religiji. Tvrdi da ju je Revizija toliko opustila da drugi glumci žele znati njenu tajnu.

"Kad sam radila svoje Ciljeve, bavila sam se intenzivnijim stvarima, što može shvatiti svatko tko je odradio Ciljeve. Sjećam se da sam razgovarala sa svojim supervizorom o tome kako napreduje moja revizija. Rekla sam mu da su uspjesi nevjerojatni, stalno sam napredovala i sučeljavala se sa stvarima. LHR podaci koje mi je pokazao promijenili su moju točku gledišta na reviziju. Objašnjeno je na sesijama da se morate okrenuti stvarima koje ponekad nisu lagane. Treba vam povremeno biti neugodno, jer se krećete niz sesije, pa kad izađete u svijet i stvari se počnu događati, to ne utječe na vas. To je poput trenutka spoznaje za mene, nikad nisam na to gledala tako, a upravo to se dogodilo", rekla je.

"Stvari su u mom životu postale mnogo lakše, ne pogađaju me kao prije. Ne smetaju mi stvari koje su mi prije smetale, ne reagiram kao ranije. Sjećam se da sam glumila s izvanrednim glumcem i čekali smo da saznamo sudbinu naše serije. On se okrenuo prema meni i pitao me: 'Kako to da si uvijek tako opuštena?'. Shvatila sam to kao kompliment i dokaz uspjeha revizije", tvrdi.

Dodala je da je primijetila da se nakon revizije lakše kreće ljestvicom osjećaja.

"Imala sam smiješnu ideju da što više odem uz Most, manje ću biti emocionalna. Brinula sam se jer sam glumica i umjetnica i moram iskorištavati svoje emocije. No počelo se događati to da što sam išla više po Mostu i što je više revizije bilo iza mene, mogla sam se slobodnije kretati tom ljestvicom. Moji osjećaji bili su opipljiviji i dostupniji", pojasnila je.

Scijentologija je ojačala njene emocije, no tvrdi da ju je revizija učinila i blaženo oslobođenom emocija.

"Sjećam se kad sam režirala pilot za show 'Susjedi' i došao je najvažniji dan snimanja, kad smo na setu imali djecu, studente, cijelu ekipu i mislila sam: 'Kad prođe ovaj dan, sve će biti lako'. Došla sam ujutro i ostali smo bez lokacije snimanja, bila sam u šoku. Svi su bili van sebe. Umjesto da sam poludjela od brige i pogrešno usmjerenih emocija koje su me ispunjavale stresom, okrenula sam se producentu i rekla da nam treba rješenje. Ubrzo smo smislili plan B", ispričala je.

Na pitanje kako joj je revizija pomogla da se nosi s odbijanjem, Prepon tvrdi da je shvatila da postoji šira slika, da ju njena karijera ne definira.

"Ja sam puno više od moje karijere i industrije. To je moj posao i jako mi je važan, ali kad imam uspjeha na sesijama, kad shvatim da imam um i tijelo te da me svemir ne kontrolira, stvari sjedaju na svoje mjesto", tvrdi.

Dodaje da su joj knjige L. Rona Hubbarda toliko pomogle da je bez problema uvjerila autora jedne serije da je scijentologija vjera za njega. Intervju je završila riječima: "To je čarolija, uistinu jest". 

Pročitajte više