Zvijezda bivše Jugoslavije Jadranka Stojaković: Nema mjesta za tugu, nasvirala sam se

Screenshot: N1

STARIJI, ali i mnogi mlađi čitatelji vjerojatno su čuli za Jadranku Stojaković, slavnu kantautorica i zvijezdu bivše Jugoslavije, koji čak i ako im njezino nije poznato, zasigurno znaju za neki njezin hit ("Sve smo mogli mi", "Ima neka tajna veza", "Muzika je svirala", "Čarobnjaci", "Tijesno doba", "Na drumovima Srema", "Vjerujem", "Nedovršeni valceri", "Što te nema", "Bistre vode Bosnom teku").

Međutim, ono što mnogi ne znaju jest da Jadranka danas živi u staračkom domu Ivan Pavao u Banjoj Luci te da joj je bolest motornog neurona, koja joj je ustanovljena nakon nesretnog pada na bini 2009. godine, iz dana u dan oduzima joj sve više snage, piše N1.

"Nema mjesta za tugu, nasvirala sam se"

Danas više ne svira gitaru, a uspijeva govoriti samo ujutro, ili popodne, ovisno o tome koliko se dobro naspava.

"Sad ujutro mogu nešto ispričati, ali u popodnevnim posjetama je teže, zavisi kako sam spavala. Ako nisam dobro spavala, mišići koji drže glasnice budu napeti i ne mogu govoriti", rekla je.

"Nažalost, prestala sam svirati gitaru. Ruka se ukoči i ne mogu je odvojiti. To me malo zaboljelo, ali morate prihvatiti sve onako kako jest. Mora se prihvatiti realnost. Nema mjesta za tugu, nasvirala sam se. I nema što nisam svirala, ne samo gitaru. Danas mogu samo malo svirati usnu harmoniku, što mi je mama predlagala još na početku karijere. Govorila mi je da ne nosam toliko instrumenata već da fino uzmemo usnu harmoniku i stavim u džep. Tako je nekako na kraju i ispalo", ispričala je za N1 legendarna Jadranka Stojaković.

Sa scene je izbivala dugi niz godina jer čak je 23 godine živjela u Japanu, međutim, njezine pjesme i dalje žive : "Mislila sam da će me ljudi zaboraviti dok nisam bila tu".

Da je bio kakav maraton u najdužem poljupcu na svijetu mislim da bi Kemal pobijedio

Progovorila je i o smrt Kemala Montena koja ju je, govori, jako pogodila pogodi..

"Dolazila sam plesati sa svojim dečkom i okretala sam se da vidim kako Bodo Kovačević svira, a pored mene Kemica s Brankom se ljubio cijela četiri sata. Ja to nikada neću zaboraviti. Da je bio kakav maraton u najdužem poljupcu na svijetu mislim da bi on pobijedio", prisjetila se uz slabašni osmijeh.

Ispričala nam je kako je Kemo bio pun ljubavi i zbog toga je uspijevao pisati predivne pjesme. No, ipak ističe da joj malo nije jasno kako su njegove pjesme bile manje-više tužne, a Monteno jako duhovit.

Jadranka i Kemal posljednji su se put vidjeli 2012. godine na koncertu solidarnosti.

"Već tada je bio jako slab i ja ga pitam: Gdje ćeš mi takav dolaziti i tebi treba njega?", a on kaže: Ne brini sad ću ja još malo i dobiti bubreg i bit će sve uredu", rekla je i dodala: "Mislim da je on sad na nekom vječnom putu. Pije s Davorinom Popovićem, a možda se i kartaju."

Pročitajte više