Zvonko Bogdan, "majstor prerušavanja": Nedužnog pjevača optužili za prevaru tešku 866 milijardi dolara!

Screenshot: AD

ZANIMLJIVA se greška nedavno potkrala austrijskim novinama Heute koje su 30. ožujka vijest o austrijskom državljaninu Zvonku B. koji je zajedno s američkim državljaninom Owenom L. Westonom uhićen u Vatikanu s lažnim obveznicama vrijednim 866 milijardi dolara, ilustrirali fotografijom Zvonka Bogdana.

U bizarnom tekstu stoji kako je za Zvonkom B. u Hrvatskoj još 1981. raspisana tjeralica nakon što je "organizirao koncert s ABBA-om i Johnom Travoltom i pobjegao s 50 tisuća eura". 

Naravno, poznati pjevač s prevarom nema nikakve veze, ali dodatni problem je da je istu vijest sa slikom Bogdana prenio i nizozemski Allgemeine Dachblad uz tekst kako je riječ o "poznatom međunarodnom prevarantu" i "majstoru prerušavanja".

Tekst nosi naslov "Jedan tren bogati poslovni čovjek, a drugi tren belgijski princ", a njegov posljednji pothvat je pokušaj da Vatikan prevari za tri milijarde eura te da je riječ o "prevari stoljeća" o kojoj "bruje Italija i Vatikan".

Doduše, AD je vijest objavio 1. travnja, ali nigdje u tekstu ne daju naslutiti kako je riječ o šali.

Blic je razgovarao s pjevačem koji se trenutno nalazi u Subotici, a on je izjavio: "Da sam samo dio tog novca ukrao, bio bih bogat čovjek! Ma da sam uzeo samo 10 posto od tog iznosa pa da ga dam Srbiji da podmiri dugove, gdje bi nam bio kraj".

Nizozemski list uputio mu je ispriku i dodali kako će objaviti i demantij, a Bogdan namjerava tužiti austrijske novine zbog štete koju su nanijeli njegovu ugledu.

"Kao što vidite, nisam uhićen, a i s odvjetnikom upravo dogovaram detalje tužbe. Pravdu ću morat tražiti na sudu. Mislim da su te podudarnosti nevjerojatne. Ja jesam Zvonko B., ali nisam uhićen", govori pjevač koji je šokiran neprofesionalnošću te zaključuje: "Ni u crkvu ne idem, a kamoli u Vatikan."

Heute je kasnije na portalu sliku zamijenio fotografijom Vatikana.

Pročitajte više