Adelein "21" najprodavaniji album 21. stoljeća u Velikoj Britaniji



BRITANSKA pjevačica Adele mogla bi broj 21 početi smatrati svojim sretnim brojem. Jutros je potvrđeno da je njezin album "21" najprodavaniji britanski album u 21. stoljeću, javljaju otočki mediji. Ovo je njezin drugi album u karijeri, a izašao je prije samo 10 mjeseci.

Adele je s trona skinula nedavno preminulu Amy Winehouse i njezin album "Back to black" iz 2006. godine, koji je nosio titulu najprodavanijeg od kolovoza ove godine. "Back to black" je prodan u 3,3 milijuna primjeraka u Velikoj Britaniji, a Adelein "21" u 3,4 milijuna primjeraka. Osim toga, album "21" je u top 10 na svim ljestvicama od trenutka kad je pušten u prodaju početkom godine.

Ovo je sjajnih nekoliko dana za mladu britansku kantautoricu i pjevačicu. Prošli tjedan je objavljeno da je nominirana za čak šest Grammyja, uključujući i za album godine, singl godine i najbolji pop vokal. Nedavno je imala operaciju na glasnicama, a prvi će joj nastup i biti na dodjeli prestižnih glazbenih nagrada.

"Ovo mi je ionako bila najbolja godina u životu. Zaokružiti je ovakvim uspjehom i čašću za mene je neizrecivo. Hvala svima koji su slušali ovaj album. On sad živi svoj život. Ja sam napravila album, sve ostalo što se događalo s njim, vaša je zasluga", zahvalila je pjevačica obožavateljima na svome blogu.

Pročitajte više