Afera Photoshop: Grubnić priznao kako su nastale sve njegove fotografije

Foto: Instagram

MARKO GRUBNIĆ odlučio je progovoriti o optužbama da je posljednjih mjeseci na razne svjetske destinacije putovao samo uz pomoć Photoshopa. Iako je jučer zaključao svoj profil, povlačenje u tajnost trajalo je malo više od 24 sata, a profil je opet otključan.

>>>Grubnić progovorio o Photoshop aferi, evo koga je okrivio za sve<<<

"Nisam fotošopirao fotografije koje nisu moje. Znači, sve fotografije na kojima sam ja su moje, autorske fotografije i snimljene su na lokacijama na kojima piše da su snimljene", rekao je u uredu svoje odvjetnice za RTL, pokazujući ono za što tvrdi da su dokazi da on govori istinu.

>>>Mačak Mamićevih: Grubnić nakon skitnje svijetom krenuo na pripreme s Dinamom<<<

Kako kaže, afera Instagram mora stati.

"Povrijeđeno je moje ljudsko pravo, mene nitko ništa nije pitao. Objavljena je priča koja je krenula iz zlih glava i kuloara. Mene vrijeđa što me nitko nije nazvao da me pita da li je to istina", tvrdi Marko i dodaje:

"Doveden sam pred zid gdje ja moram reći ljudima da ne mogu vjerovati svemu što pročitaju".

Dotaknuo se i fotografija čiji autor on nije, a našle su se na njegovom profilu na Instagramu.

>>Nakon pisanja Indexa javili se pokradeni fotografi: "Kreten Grubnić ni ne kuži da radi nešto loše"<<<

"Ja se ovim putem zaista iz srca ispričavam, moja greška je što pod tu sliku nisam potpisao čija je. Ovim se putem također javno ispričavam svim autorima slika jer mi nikada nije bila namjera bilo koga uvrijediti niti povrijediti bilo koje pravo, pokazati sliku u nekakvom ružnom kontekstu", rekao je.

>>>Marko Grubnić je umjetnik, pomirite se s tim!<<<

Dodaje da su sve fotografije na njegovom Instagramu savršeno dotjerane, ali i istinite te da se suprotno optužbama, ni na jednu nije sam umetnuo. Tvrdi da je autentična čak i fotografija s dočeka Nove godine u New Yorku, a koja se može pronaći i na službenoj stranici hotela Peninsula (ali bez Marka na njoj). Njegovo objašnjenje jest da se fotografirao ispred njihovog bannera te je pokazao još fotografija s tog dočeka.

Tvrdi da je Božić uistinu proveo s mamom u Parizu pa ga ljute optužbe da je i to fotošopirao. Ističe i da je na letu iznad Dubaija imao profesionalni fotoaparat, no objavio je fotografiju koja nije njegova. Tvrdi da je on u helikopteru iznad Dubaija bio, a svoje tvrdnje potkrijepio je i video snimkom.

>>>Sve duža lista pokradenih: Grubnića napao i umjetnik za kojeg je tvrdio da ga je nacrtao<<<

"Ne mogu dopustiti da se na ovakav način priča o meni te da javnost vjeruje u to.
Zašto mislite da postoji velika razlika između moga profila i naslovnice Severine, Maje Šuput ili Nine Badrić? I njima je stanjen nos, uljepšan ten i tako dalje. Moje su fotografije isto tako dovedene do savršenstva", rekao je.

Dodao je da svoje tvrdnje ipak neće dokazivati na sudu, jer samo želi i dalje uživati u svom životu, koji je poput slikovnice ilustriran na njegovom Instagramu.

Pročitajte više