"Ako imate dečka, ne javljate se": Je li ovo najgori oglas za posao koji ste ikad vidjeli?

Foto: Facebook

NOĆNI klub iz Benidorma u Španjolskoj našao se na udaru nakon objave oglasa za posao u kojem ženama poručuju da moraju biti slobodne i nositi štikle ako žele raditi za njih. Oglasom se traže "zgodne i fit djevojke", a onima koje "imaju ljubomorne dečke" poručuje se da se ne moraju ni truditi prijaviti. Oglas je objavio klub Richard New Look na obali Benidorma, a reakcije na njega su žestoke.

Facebook stranicu kluba svojim su komentarima zasule uglavnom žene, koje osim što objavljuju bijesne osvrte i pokušavaju srušiti rejting bara, pišu i komentare o oglasu, označavajući ga "diskriminatornim" i "ponižavajućim".

"Tražimo djevojke, starosti 18+, zgodne i s dobrim tijelom te puno iskustva u miješanju pića i dobrim odnosom s ljudima. Odgovorne i sing. Ne želimo da nam oko kluba vise ljubomorni dečki koji vas čekaju u 5 ujutro da vas voze doma ili vise po klubu pokušavajući vas kontrolirati. To su uvjeti, jednostavno i iskreno, a ako vam se ne sviđaju nemojte trošiti naše vrijeme i javljati se na oglas. Obvezno je da nosite štikle ili platforme", pisalo je u oglasu.

Žene su se javile, ali ne da se prijave na oglas, već da izraze svoje mišljenje o njemu.

"Vi ste seksistička i odvratna rupa", piše jedna žena.

Julio Granado, šef kluba, nakon napada obrisao je oglas za posao, a tvrdi da je dobio i nekoliko prijetnji smrću.

"Ne želimo da cure rade, a ljubomorni dečki ih nadziru. To se događalo prije i dovodilo je do groznih svađa. Možete napisati fizičke zahtjeve kad tražite muškarca za posao, ali kad to napravite za žene, izbije rat", rekao je za Daily Mail. 

Pročitajte više