Ako je vjerovati kladionicama, jasno je tko je pobjednik Dore 2024.

Foto: Instagram/Press

VRIJEME je za Doru 2024. Večeras je prva polufinalna večer natjecanja, kada će se predstaviti prvih 12 kandidata. Sutra će se održati druga polufinalna večer. 16 kandidata ulazi u finale natjecanja koje će se održati u nedjelju, 25. veljače.

O Dori se ove godine posebno raspisao najveći eurovizijski sajt Wiwibloggs. Kako ističu, ovo je prvi put od 2011. godine da se Dora zbiva tijekom tri glazbene večeri, a objavili su i rezultate svoje ankete, prema kojoj Baby Lasagna vodi s nevjerojatnih 43.1 posto.

Prema ovoj anketi, na drugom je mjestu Lana Mandarić, zvijezda Superstara koja ima 11.9 posto glasova. Treće mjesto pripalo je Eugenu s 11.8 posto glasova. Prvih pet na Wiwibloggsu zatvaraju Marcela s 9.2 posto i Let 3 s 4.3 posto glasova.

Domaći fanovi vole i Let 3

Nešto drugačije rezultate predviđa kladionica Hrvatske lutrije. Domaći fanovi i tu su se najviše kladili na Baby Lasagnu, čija je kvota 1.35, no drugi je Let 3 s kvotom od 6.0. Treće i četvrto mjesto dijele Eugen i grupa Vatra s kvotom 7.0, dok je peti Damir Kedžo s kvotom 10.0.

Dora već godinama nije iznjedrila pravi eurovizijski hit i pjesmu koja bi mogla ozbiljno zaprijetiti vrhu na Eurosongu. O tome smo razgovarali s Williamom Leejem Adamsom, stručnjakom za Eurosong i vlasnikom Wiwibloggsa, koji kaže da se HRT ili boji riskirati ili da nema ukusa.

@wiwibloggs_official And then there were 18. Whats your favourite Eurovision 2024 song so far? #esc2024 #eurovision2024 #eurovisionsongcontest #eurovisionfans ♬ original sound - wiwibloggs

Podsjećamo, večeras će se na Dori predstaviti 12 izvođača, a njih osam će proći u finale natjecanja i boriti se za odlazak na Eurosong. U našoj anketi još možete glasati za svog favorita, a pronaći ćete ju ovdje.

Pročitajte više