Ako maštate o kućnoj teretani, ovo bi vam se moglo svidjeti

Foto: Shutterstock

DOLASKOM hladnijih dana sve su češće isprike za preskakanje dnevne tjelovježbe, a one najčešće su preniske temperature za trening na otvorenom, općenito nedostatak vremena za odlazak do teretane ili manjak energije koji se također povezuje s jesenskim periodom.

No rješenje postoji i apsolutni je hit ove jeseni - kućna teretana. Možete je opremiti kako god želite i koristiti kad god vam to odgovara. Isprika za preskakanje dnevne tjelovježbe i održavanje forme više nemate.

Kako početi i ne odustati?

Iako se radi o kućnim treninzima koje možemo raditi kada god želimo, često je teško motivirati se dovoljno i ostati discipliniran. U nastavku donosimo nekoliko savjeta uz koje ćete ostati dovoljno motivirani i odlučni.

Možda i najvažnija stvar jest određivanje realnih ciljeva koje želimo ostvariti treninzima. Najčešća pogreška koju svi radimo jest postavljanje nerealnih ciljeva nakon čega slijedi razočarenje i odustajanje. Potpuno je nerealno očekivati da ćete odmah prvih 10 dana izgubiti 15 ili više kilograma ili da ćete moći trenirati dva sata svaki dan. Budite realni i postavite si kratkoročne ciljeve čije će vas ostvarenje još više motivirati za nastavak i povećanje intenziteta treninga.

Foto: Press

Treniranje bez plana neće polučiti neke značajne rezultate. Vrlo je važno da napravite kvalitetan plan treninga, a trebate li pomoć oko toga potražite pomoć poznanika, fitness trenera i ostalih stručnjaka koji vam mogu pomoći ostvariti ciljeve koje imate. Dobar plan treninga sadrži: strukturu - redoslijed vježbi, broj serija i ponavljanja te okvirni raspored tjednog treninga.

Treniranje doma često može biti izazovno zbog ostalih ukućana koji vas prekidaju za vrijeme treninga, a ako imate naviku i svako toliko pogledavati na mobitel dok vježbate, promijenite to. Za dobar trening morate odvojiti vrijeme u danu isključivo za sebe, zatražiti od ostalih ukućana da vas ne ometaju i ukloniti distrakcije poput mobitela. Odlučite li se na trening doma jako je bitno i nabaviti prikladnu sportsku odjeću i obuću.

Najčešća greška koja se događa kod kućnih treninga jest tjelovježba bosih nogu, što ne biste trebali nikako raditi jer može dovesti do sportskih ozljeda. Također, dobra sportska odjeća i obuća u kojoj se osjećate odlično i aktivno dodatno će vas motivirati u treninzima.

Foto: Press

Kućna teretana podiže motivaciju

Za sve vas koji ste se pronašli u izgovorima s početka članka za preskakanje dnevne tjelovježbe, nudimo rješenje. Opremanje kućne teretane najbolji je način za stvaranje motivacije i održavanje forme. Treninzi bez izlaska iz kuće i gužvi zvuče primamljivo, zar ne?

Foto: Shutterstock

Mnogi kod opremanja kućne teretane ne znaju odakle bi krenuli i što bi prvo nabavili pa vam donosimo nekoliko savjeta za najbolje i najpovoljnije opremanje kućne teretane.

Opremanje vlastite teretane ovisi naravno i o preferencijama koje imate kod vježbanja i ciljevima koje ste si zadali, ali svakako za početak nabavite osnovnu fitness opremu i pomagala.

Foto: Press

U to spadaju prostirke koje će vam svako vježbanje učiniti ugodnijim i rukavice za fitness za bolji prijam. Od rekvizita su neizostavni fitness kotači koji služe za toniziranje trbušnih mišića, mišića ruku, ramena i leđa te elastične gume i lateks trake. Opremite teretanu i bučicama raznih težina, pilates loptom te ako želite potaknuti mršavljenje i potrošnju kalorija obavezno nabavite i vijače.  

Nemojte zaboraviti nabaviti i kvalitetne sportske steznike te zaštitu za ruku, potkoljenicu, koljeno, zglob, lakat i koljeno - ovisno koje ćete vježbe raditi jer oni osiguravaju čvrstu potporu i ugodan trening. U vašoj bi se kućnoj teretani trebao naći i bench ili klupa za trbušnjake, a ako želite imati i sprave za kardio trening razmislite o traci za trčanje, sobnom biciklu ili spravi za veslanje.

Nabavite kvalitetnu opremu po povoljnim cijenama

Ulaganje u kućnu teretanu dugoročno je isplativo i osim što izbjegavate plaćanje mjesečnih članarina, vlastita vam teretana daje slobodu, izbjegavanje gužvi i maksimalno uživanje u svakom treningu.  

Kako biste vlastitu teretanu opremili kvalitetnom opremom i što povoljnije, provjerite odlične Black Friday popuste u Polleo Sportu.

Black Friday stigao je u Polleo Sport i donosi najbolje popuste:

Najbolje popuste u gradu provjerite ovdje.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Polleo Sportom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više