"Ako se opijate vikendom obični ste jadnici..."

Foto: Instagram

ALKOHOL je već dugo vremena porok koji se u društvu najlakše oprašta. Na nestašluke izazvane pijanstvom se oduvijek znalo progledati kroz prste, no čini se da današnji mladi nisu baš takvog stajališta.

Tvrtka Eventbrite provela je istraživanje na 1023 pripadnika mlađe generacije i pokazalo se da alkohol konzumiraju puno umjerenije od očekivanog.

Nadalje, samo je jedan među deset ispitanika pijanstvo smatrao prihvatljivim načinom ponašanja, a ostali su ga opisali kao "patetično", "sramotno" i smatraju da "pripada starijim generacijama".

Sudeći prema rezultatima istraživanja, opijanje mladima više nije navika kojom bi se ponosili.

Ne hvale se više time koliko mogu popiti prije nego se onesvijeste, a čak 70 posto njih tvrdi da bi se radije hvalili koliko je prošlo otkad su se zadnji put toliko napili.

Na festivalima su primjerice više zainteresirani za posjet štandu s hranom nego šanku. Njih 68% tvrdi da bi radije posljednji novac potrošili na hranu nego na alkohol.

Ne piju ni na prvim spojevima, već u tom slučaju radije biraju neku aktivnost poput planinarenja, umjesto izlaska.

Eventbrite ove rezultate objašnjava činjenicom da su današnji mladi previše posvećeni življenju u trenutku i stvaranju uspomena da bi dopustili da im alkoholiziranost utječe na to.

Pretpostavka da su previše zauzeti okidanjem savršenih selfija da bi se zaista posvetili trenutku također pada u vodu jer ih je čak 84 posto potvrdilo da će radije proživjeti iskustvo nego se brinuti kako da ga dokumentiraju za društvene mreže, a dvoje od pet će tijekom nekog festivala potpuno isključiti mobitel.

Također, pokazalo se da ih više zanima briga za njihovo tijelo, te da su svjesni štete koju alkohol uzrokuje njihovom zdravlju.  

Pročitajte više