Ako skinete ovu fotku i stavite je na zaslon, mobitel će vam se početi rušiti

Screenshot: YouTube

KORISNICI Androida otkrili su da skidanje ovog wallpapera na pametne telefone može dovesti do potpunog rušenja mobilnog operativnog sustava.

Na Twitteru se najprije pojavila fotografija koja uzrokuje rušenje Androida čim se skine na mobitel, a ubrzo se otkrilo da je za sve kriv bug koji se zasad najčešće pojavljivao na Samsung telefonima, ali i na nekim Google Pixel telefonima.

Na pogođenim telefonima postavljanje fotografije na pozadinu uzrokuje da se zaslon mobitela odmah počne naizmjence uključivati ​​i isključivati, postane neupotrebljiv. Ponovno pokretanje telefona ne rješava problem. 

9to5Google izvještava da je opcija da ponovo pokrenete telefon u sigurnom načinu rada i izbrišete slikovnu datoteku, no Android Authority kaže da treba tvornički resetirati uređaj da bi se stvari vratile u normalu. 

9to5Googleov suradnik Dylan Roussel smatra da bi problem mogao biti u tome što određeni mobiteli ne podržavaju boju koja se koristi na fotografiji. Prema Rousselu, slika koristi RGB boju, dok mnogi Androidi preferiraju SRGB. 

Dakle, ako ne želite probleme s mobitelom nemojte skidati ovu fotografiju za svoj zaslon.

Pročitajte više