Ako ste odrasli u 90-ima, vraća se jedna od omiljenih igara vašeg djetinjstva

Foto: Press

AKO STE odrastali u devedesetima, vjerojatno se sjećate odlične strateške franšize "Command & Conquer" na koju ste trošili sate i sate slobodnog vremena. 

Dobra vijest je to da je Electronic Arts najavio remasteriranu verziju ključnih nastavaka pa će sve započeti s "Tiberian Dawn", pričom o prvom ratu koja je ispričana u prvom dijelu i "Red Alertu", a sve će biti potrpano u paket s osnovnim igrama. 

Još bolja vijest je to da će se za remasteriranu verziju pobrinuti Petroglyph Games, studio koji tvore članovi Westwooda, studija koji je na originalnom serijalu radio sve do 2003. 

Vraća se i kompozitor Frank Klepacki koji je radio glazbu za C&C serijal, ali i mnoge druge Westwoodove klasike. 

Važno je naglasiti i da se neće raditi o klasičnom remasteru jer ekipa najavljuje da želi iskoristiti tehnologiju koja nije bila dostupna 1995., a od fanova traže da se uključe u raspravu i daju im neke sugestije. 

"Kada biste mogli vratiti vrijeme, što biste željeli vidjeti u originalnim C&C igrama? Što biste dodali, a da ne mijenjate samu srž originala? Uskoro krećemo s razvojem pa je ovo pravi trenutak da se vaš glas čuje", poručuju tvorci igre. 

Kada će se igre pojaviti još uvijek nije poznato, ali ovo je velika vijest za ljubitelje ove kultne franšize. 

Pročitajte više