Aktualni Mister Hrvatske Vanja Grgec za Index otkrio tajnu svojeg dobrog izgleda



ČIM SE sunce ponovo promolilo između oblaka, na trim stazi zagrebačkog Jaruna dogovorili smo intervju s aktualnim Misterom Hrvatske 24-godišnjim Vanjom Grgecom. Naime, svakog sunčanog dana, Vanja u "jungle gymu" odrađuje svoj trening. U intervjuu za Index Vanja govori o tome koliko mu se život promijenio nakon osvajanja titule Mistera, ali i otkriva tajne svojeg dobrog izgleda zbog kojeg je i odnio titulu najljepšeg Hrvata.

Vanja je Mister, sportaš, nutricionist, privatni trener i fitness instruktor. Pitali smo ga da sam da sam u dvije rečenice kaže tko je Vanja Grgec. "Prvenstveno sam sportaš i entuzijast, a tijekom godina sam razvio veliku strast i znanje o nutricionizmu, posebice o superfoods nutricionizmu. Za Mistera sam se prijavio primarno zbog marketinga jer želim da što veći broj ljudi čuje o superfoodsima te se informiraju o zdravom načinu života", kaže Vanja koji je nakon završene gimnazije iz Zagreba otišao u Chicago jer je dobio sportsku stipendiju. Nakon što je završio studij financija vratio se u domovinu, a nakon 2 godine rada u jednoj od najvećih revizorskih kompanija potpuno se posvetio nutricionizmu.

"Nakon osvajanja titule Mistera život mi se drastično promijenio"


Ipak titula Mistera je donijela nevjerojatne promjene u Vanjin život. "Nakon osvajanja titule život mi se drastično promijenio. Mnoge ideje koje sam već neko vrijeme imao u glavi sada mogu polako početi realizirati. Jednostavno mi se jako puno vrata otvara, a sve što ja trebam napraviti je da pokucam.", kaže poduzetni Vanja koji je godinu dana u kojoj nosi titulu Mistera odlučio iskoristiti na najbolji mogući način. 

Vanja je nedavno, kako sam kaže, "upravo zahvaljujući tituli Mistera" ušao u veliki projekt za superhranama u kojem zainteresiranima nudi savjete u prehrani uz savjetovanje o superhranama. "Vjerujem da je to projekt koji će u budućnosti rasti, ali i razvijati se prema superfood fitnessu. To ne znači da će biti isključivo vezano za vježbanje nego ćemo ljudima moći ponuditi nešto novo i korisno za njihovo zdravlje", kaže Vanja.



Tajna dobrog izgleda: karike i superfoods


Uz sve poslovne aktivnosti i angažmane vezane uz titulu Mistera, pitali smo Vanju kako stiže odraditi i svoje treninge. A kad je skinuo majicu, bilo nam je jasno da treninge ne propušta. "Za trening uvijek nađem vremena. Ili rano ujutro, ili predvečer. Trening mi je uvijek bio, a i ostat će, vrhunac dana. Obožavam trenirati i testirati granice svojih fizičkih sposobnosti. Veliki sam zagovornik gimnastike kao oblika fizičke pripreme za sportaše i rekreativce, osobito karika", kaže Vanja koji upravo na karikama odrađuje "vratolomije" u svakom svom treningu.

Upravo su karike i superhrana, naglašava Grgec, tajna njegovog dobrog izgleda. "Rad na trim stazi, posebice na karikama, uz superfood prehranu, postali su moja svakodnevna rutina. Svoj izgled sam većinom postigao na karikama i uz pomoć superhrana, uz kratke zimske periode kad sam vježbao intenzivno i u teretani", jednostavan je Vanjin recept za dobar izgled.

"A kako djevojke reagiraju na Mistera?", pitanje je koje smo morali postaviti Vanji, no on je mudro preskočio odgovoriti na to pitanje želeći zadržati svoj privatni život izvan očiju javnosti. Samo je kratko uz smješak rekao: "Pa i prije titule sam na nešto ličio".

3-4 kilograma povrća na dan

Ipak, unatoč svemu ranije rečenom, Vanja se na društvenim zbivanjima na kojima se svakodnevno pojavljuje ne izdvaja od ostalih svojom posebnom pehranom ili odbijanjem određene hrane. "Nisam, niti ću ikada biti ekstremist. Normalno da si tu i tamo priuštim i junk food čisto zbog okusa, ali i socijalizacije s vršnjacima", kaže Vanja.

I na kraju, kad je Vanja već postao nervozan jer smo previše vremena odvojenog za trening mi iskoristili za intervju, pitali smo ga da zašto ga zovu Mister Green i neka nam kaže koje su te "superfoods" o kojima stalno priča. "Prozvali su me Mister Green zbog velikih količina sokova od povrća koje pijem. Znao sam i 3-4 kile povrća ubacivati u blender i piti dnevno. Ipak, većina moje prehrane su superfoodsi, tzv superhrane koji su me dovele do ovog nivoa fizičke spreme i mišićne mase".

"Pod superfoodse spadaju redom: Goji bobice, pčelinja pelud, morske alge (spirulina, chlorella), Maca, sirovi kakao, sjemenke konoplje, Chia sjemenke, Acai bobice, Camu camu itd. To su najhranjivije i najmoćnije hrane svijeta koja uz to jos imaju i ljekovita svojstva. Iznimno su korisne za ukupno zdravlje, a meni kao sportašu izrazito povećavaju izdržljivost i snagu, te ubrzavaju oporavak i rast mišića. One čine oko 70 posto moje prehrane", zaključuje Vanja Grgec, aktualni Mister Hrvatske, svoj intervju za Index.

Pročitajte više