Al Capone napokon "propjevao"

JEDAN od najpopularnijih zatvorenika koji su boravili u zloglasnom Alcatrazu svoje zatvoreničke dan posvetio je umjetnosti i skladanju pjesama. Riječ je naravno o najpoznatijem mafijašu koji je iza rešetaka završio zbog utaje poreza.

CD će se početi prodavati u svibnju

Iako nikada nije "propjevao" ni policiji niti vlasti, Al Capone je očito bio veliki zaljubljenik u pjesme, odnosno umjetnost općenito. Njegova pjesma "Madonna Mia", iako napisana prije gotovo 70 godina, mogla bi postati velika uspješnica. Rukotvorine, odnosno originalni tekst i note ovih dana ponuđeni su na prodaju i to s početnom cijenom od 65 tisuća dolara. "To je prekrasna pjesma, a i sentimentalna priča", rekao je Rich Larsen, predstavnik kluba obožavatelja lika i djela Ala Caponea. Larsen je ujedno sudjelovao i u odabiru glazbenika, kao i pjevača koji će izvoditi pjesmu. Kako je i sam za sebe znao reći da je ljubitelj opere i jazza, a izlasci u noćne klubove nešto u čemu je najviše uživao, umjetnička strana ovog mafijaša i nije baš neobična.

Volio je on i svirati, a omiljeni instrumenti su mu bili bendžo i mandola. Prema biografskom dokumentarcu, na kojem radi i Larsen, Capone je preklinjao upravitelja da mu dozvoli da okupi mali orkestar. Upravitelj je popustio, zatvorenici su naručili instrumente i glazba je stvorena. Larsen je pjesmu snimio za dva glasa – ženski i muški. Prate ih harmonika, violina, klavir i mandolina, a prodaja CD-a počet će u svibnju. 

S.C.
Foto: Wordpress

Pročitajte više