Album mladog trepera u manje od 24 sata poharao hrvatske streaming servise

Foto: Press

NOVI album mladog hrvatskog trepera Hiljsona Mandele pokorio je streaming servise u manje od 24 sata od izlaska. Član trap kolektiva KUKU$ te jedan od pionira trapa u Hrvatskoj objavio je prvi solo album Mandela Effect, na kojemu se nalazi dvanaest pjesama s jakim popisom gostiju, koji čine Rasta, z++, Palac i Grš.

"Krenuo sam od nule i satkao dušu novog, po mojem skromnom mišljenju izuzetno kvalitetnog albuma. Drago mi je da smo kroz labirinte svijesti uspjeli iskristalizirati obrise ovog izdanja koje su gosti i suradnici upotpunili, a producent cijelog albuma Mihovil Šoštarić Lockroom utjelovio", rekao je Hiljson.

Prva pjesma nastala za album je Još ovu noć, u kojoj je gost z++ te se upravo ona nametnula kao prvi singl albuma. "Već duže vrijeme htio sam raditi s njim, dijelimo iste stavove kada je u pitanju kvaliteta glazbe i zato mi je drago da smo uspjeli ostvariti ovu suradnju", pojašnjava glazbenik. Singl je popraćen i videospotom premijerno predstavljenim na Hiljsonovom YouTube kanalu.

Suradnja s Rastom 

Na albumu se ističe i suradnja s Rastom, regionalnom glazbenom zvijezdom, u pjesmi McLaren. Svoj doprinos albumu dali su i Grše te Palac, koji je sa svega dvije pjesme postao jedno od omiljenih underground imena ovog žanra. 

Hiljson u pjesmama Sam u mraku i Vrag na violini progovara o mentalnom zdravlju i vlastitom suočavanju s depresijom, sa željom, kako kaže, da ta tema bude što manje stigmatizirana te da mlađe generacije prepoznaju kako nisu usamljene u tome i da potraže pomoć svojih najbližih, kao i stručnu pomoć.

Najslušaniji album Hrvatske u manje od 24 sata

U manje od 24 sata od objave album Mandela Effect dosegnuo je #1 na Deezer listi najslušanijih albuma u Hrvatskoj, dok su pjesme Gori sve i McLaren na istoj platformi ušle i u dnevnu listu Top 100 najslušanijih pjesama.

Ni YouTube Trending chart nije ostao bez Hiljsona Mandele - tri pjesme se na toj platformi trenutno nalaze u Top 30 YouTube Trending liste u kategoriji Music. 

"Nekada sam mislio da moj album prvijenac nikada neće ni ugledati svjetlo dana pa sam počeo vjerovati u taj Mandela Effect kao u neki ispričani mit - o nekoj boljoj, pravoj i do sada nepostojećoj glazbi, svojevrsnoj odi trapu, glazbenom pravcu koji me spasio i doveo od spavanja u prašnjavoj garaži do stranih i domaćih top ljestvica", zaključuje Hiljson.

Pročitajte više