Aleksandar Kostadinov: Zagreb je spreman za organizaciju Eurosonga

ALEKSANDAR KOSTADINOV, šef hrvatske eurovizijske delegacije i član EBU-ova Odbora za zabavu u intervjuu za esctoday.com govorio je o skorašnjem izboru pjesme Hrvatske za pjesmu Europe.

Smatra da je Hrvatska mala zemlja u kojoj svi vole pjevati. "Kod nas je puno amatera koji misle da mogu svojim pjevanjem osvojiti svijet. To je odlično, kao i činjenica da sudjelujemo na Eurosongu od 1993. Htjeli bi da natjecanje dođe u Zagreb i mislim da smo organizacijski sposobni za takav događaj, Jedino što nam nedostaje je pjesma koja će postati hit u ostale 42 zemlje", rekao je Kostadinov.

Mnogi se sa sjetom sjećaju "zlatnih devedesetih" godina natjecanja kada su hrvatski predstavnici ostvarivali bolje rezultate na natjecanju. Kostadinov smatra da ne postoji savršen recept za pobjedničku pjesmu. "U finale Dore ulazi 16 pjesama. Osam njih ulazi direktno jer su ih skladala osmorica najpoznatijih hrvatskih kompozitora. Publika koja glasa u finalu nosi 50 posto odluke, dok je druga polovica glasova na žiriju. I uvijek je netko nezadovoljan izborom. Prije 15 godina predstavljao nas je Tony Cetinski i završio na 16. mjestu. To ne znači da su on ili pjesma loši ili da naša publika i žiri nisu dobro odabrali", dodao je Kostadinov.

Nije opovrgnuo nagađanja da se ovogodišnja Dora neće održati u Opatiji, nego je samo rekao kako to ovisi o tome koliko će ljudi biti zainteresirani da se ta manifestacija održi u njihovom gradu.

Pročitajte više