Aleksandar Stanković o pobačaju: "Pravo djeteta jače je od prava majke"

Screenshot: YouTube

ALEKSANDAR STANKOVIĆ je gostujući u radijskoj emisiji "K'o žena", koju na Korčuli vode tri feministice Kata, Goga i Vinka, otkrio što misli o legalizaciji prostitucije i pobačaju.

Odmah je na početku rekao da podržava pokret feminizma, a iako nije siguran je li se situacija popravila posljednjih 20 ili 35 godina, u svojoj radnoj sredini ne vidi nejednakost između žena i muškaraca, osim na jednom području. Naime, prema Stankovićevim riječima, ako je žena nekoliko puta vodila emisiju zabavnog karaktera, više neće biti šanse da vodi Dnevnik.

Na pitanje zašto su mu gosti u "Nedjeljom u 2" većinom muškarci, odgovorio je da je više muškaraca u javnom životu, a kad razmišlja tko će mu biti gost u emisiji, polazi od teme, ne od gosta.

"Svojevrstan seksist jesam zato što sam prema ženama u emisiji najčešće blaži. Teže mi se posvađati sa ženom nego s muškarcem. Neugodnije mi je jer su te svađe odnosno polemike koje radim u emisiji dosta žučne i uvijek na nekakvom rubu. S nekim ženama sam se doduše fino posvađao, ali najčešće, ako mogu, izbjegavam žestoke polemike sa ženama. Ne znam zašto to radim, ali to je tako. Možda bi tako trebalo pristupati svim gostima jer nekad od gostiju dobiješ više ako nisi tough i ako ih pustiš da se otvore. Ali mislim da bi me tada potjerali s HRT-a. Rekli bi da sam se umorio", napisale su voditeljice emisije dio razgovora na Facebooku.

Kao jednu od najboljih gošći Stanković je izdvojio Milku Babović.

Otkrio je da su mu posljednje tri suradnice u emisiji žene i dodao da je ponekad teško surađivati s njima jer jedan krivi pogled može uzrokovati lavinu emocija.

Na pitanje smatra li i dalje da žene i muškarci nisu jednaki pred Bogom, odgovorio je: "Nisu apsolutno i tko to ne vidi, taj je slijep. To mi nikako nije jasno, zašto vjernice to trpe? Kako mogu biti u organizaciji koja ih tako podčinjava? Prave vjernice ne mogu biti feministice i obratno. Jednostavno to ne ide jedno s drugim".

Otkrio je da podržava legalizaciju prostitucije.

"Kao i muškarci, tako i žene mogu prodavati svoje tijelo ako to žele", pojasnio je i dodao da vjeruje da postoje muškarci i žene koji dobrovoljno to rade te da se prostituiramo na milijardu drugih načina u životu.

Priznao je da je generalno protiv pobačaja te smatra da je on na neki način ubojstvo.

"Pravo djeteta jače je od prava majke", rekao je i dodao da postoje situacije, poput silovanja, kada se može opravdati, ali inače je idealistički protiv njega. 

 

20. emisija K'o zena - gost Aleksandar Stankovic 23.10.15. by Radio Show "K'O Žena" on Mixcloud

 

Pročitajte više