Alka dobila džip i pohvalila se Pukaniću. Tako je počelo pisanje o duhanskoj mafiji

Foto: Slavko Midzor/Jurica Galoic/Pixsell

U PRVOJ epizodi Dosjea Jarak, koja se bavi ubojstvom Ive Pukanića, Andrija Jarak otkriva da je Pukanića na pisanje o duhanskoj mafiji potaknuo slučajni susret s Alkom Vuicom.

"Alka Vuica je, vjerojatno neznajući, zapravo bila jedan od inicijatora cijele te priče. Pukanić je letio na inauguraciju Georgea Busha kad se pojavila Alka Vuica i počela pričati kako ima fenomenalnu gažu u Crnoj Gori", rekao je Bero Jelinić.

Ratko Knežević, koji je bio u društvu s Vuicom i Pukanićem, ispričao je da je Alka Vuica pjevala u vili Stanka Caneta Subotića na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

"Na tim zabavama je bilo jako puno djevojaka iz Hrvatske koje je ona tamo dovodila, pjevala tamo... I jako puno alkohola", rekao je Knežević.

Dobila džip na poklon

"Ona je rekla meni i Ivi Pukaniću da je bila fascinirana da joj netko pokloni džip... Taj džip je tada koštao sto tisuća maraka", ispričao je Knežević.

Pukanić je pokazao interes za time tko je Cane Subotić, a brzo se pokazalo da je on hrvatski državljanin, dodaje Knežević i kaže da je upozorio Pukanića da se radi o jako opasnim ljudima. Na to mu je Pukanić, navodi, rekao: "Stari, da je moja mama švercer cigareta za dvije milijarde godišnje, bila bi na naslovnoj strani."

Pročitajte više