Alka Vuica: Jedna pjesma mi je kupila kuću, auto i sve, to je bila prekretnica

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

ALKA VUICA otkrila je u razgovoru za In Magazin da joj je njezina pjesma Laži me bila najveća uspješnica koja joj je donijela i najbolju zaradu. "Kupila mi je auto, kuću, sve. To je ta pjesma koja je bila prekretnica u mojoj karijeri", izjavila je pjevačica.

Tajne iz refrena - Alka Vuica

Alka Vuica napisala je velik hit Mladena Grdovića "Tu je moj dom", Toniju je napisala "Ja sam zaljubljen", a Neni Belanu "Dotakni me usnama". Pisala je i za Josipu Lisac, Tajči, Bebeka i druge pjevače. 😲 Kako su nastajali svi ti hitovi, otkrila nam je u prvom izdanju naše nove rubrike "Tajne iz refrena". Priče koje se kriju iza pjesama koje svi znamo donosi naša Julija Bačić Barać. 🥰

Objavljuje IN MAGAZIN u Petak, 24. veljače 2023.

Dodala je da još čuva papir na kojem je ta pjesma napisana te da će ga uokviriti. Na pitanje od koje je napisane pjesme najviše zaradila kazala je kako se pjesme prije nisu naplaćivale te da su uvijek živjeli bolje od tantijema. "U Srbiji je običaj da plate tekstove, a Hrvati nisu baš darežljivi, neće ti platiti ni kavu, a kamoli pjesmu", navela je Vuica.

"Grdović svašta priča kad popije. Trebao mi je financijski zahvaliti"

"Danas ćete dobro zaraditi ako pišete za Vannu ili Jacquesa, čak i za Severinu, jer se neke pjesme ne vrte na radio stanicama. Znam da se za Massima isplatilo pisati. Dečak mi je rekao da je zaradio užasno puno od hita Mali krug velikih ljudi. Nekad se znam šokirati. Recimo, ja sam za Danas sam luda (op.a. pjesmu koju je napisala Josipi Lisac) u godinu dana dobila samo 300 kuna", ispričala je Alka.

Kazala je i da joj je žao što nije ostvarila suradnju s Natali Dizdar. "Njoj se nije sviđalo što god sam predložila", navela je i istaknula da se ljudi najviše iznenade kada saznaju da je napisala i pjesmu Tu je moj dom Mladena Grdovića.

"Grdović svašta priča, pogotovo kad popije, ali sjećam se da mu je tata bio bolestan. Donio mi je samo bocu vina i pola paškog sira. Žalio se da nema para, da mu je tata bolestan, da će me voditi na turneju u Australiju, ali me nije nikad odveo, vodio je Antoniju Šolu. Ja se nadam da je zahvalan, ali pravu zahvalnost mi je trebao ipak pokazati možda malo financijski. Kupio je sebi Ferrarija, meni nije", dodala je.

Pročitajte više