Almodovar na 18. filmu angažirao Antonija Banderasa

PEDRO ALMODOVAR za par dana u Španjolskoj počinje snimati svoji novi film "La piel que habito", adaptaciju kriminalističkog romana Francuza Thierryja Jonqueta "Tarantula". Snimanje će početi na sjeverozapadu zemlje, u Galiciji, a na 18. filmu Almodovar je angažirao i slavnog glumca Antonija Banderasa kojemu će ovo biti prvi film sa španjolskim redateljem nakon duge 21 godine.

Snimanje koje počinje u Santiago de Composteli i La Estradi trajat će 11 tjedana i koštati 10 milijuna eura. Ured za tisak snimateljske ekipe najavio je i kako će se neki prizori snimati u Madridu i Toledu. Osim Banderasa, u filmu će uloge dobiti i španjolske glumice Elena Anaya i Marisa Paredes.

A roman prema kojem Almodovar snima priča je o osveti estetskog kirurga nad muškarcem koji mu je silovao kćer. "Film će malo bacati na horor, to sam oduvijek želio napraviti. Ipak, neću poštivati niti jedno pravilo žanra", kazao je nedavno Almodovar koji ovoga puta nije angažirao svoju muzu, Penelope Cruz. "Jednostavno nisam imao niti jednu ulogu koja bi bila za nju. Nema veze, vidim je u još mnogim ulogama", dodao je redatelj.

Pročitajte više