Alternativni rock festival postao je modna pista: Ovo su neki od outfita na Coachelli

Foto: Profimedia

ZAPOČEO je najpoznatiji glazbeni festival svijeta. Coachella se ove godine održava od 14. do 16. travnja i od 21. do 23. travnja, a nastupaju neke od najvećih zvijezda današnjice, poput Bad Bunnyja, koji je jučer postao prvi čovjek koji je pjevao na španjolskom jeziku na festivalu.

Osim portorikanskog repera, od istaknutih izvođača nastupila je i pop grupa iz Južne Koreje Blackpink, a festival će zatvoriti Frank Ocean. Pjevat će i islandska zvijezda Bjork, španjolska Rosalia, nigerijski Burna Boy i britansko-indijski pjevač Jai Paul.

Kako je sve počelo?

Festival svoje postojanje može zahvaliti grupi Pearl Jam koja je, zbog sukoba s agencijom Ticketmaster, odbijala svirati u prostorima koji su vezani s tom agencijom te su davne 1993. godine u kalifornijskoj pustinji pronašli Empire Polo Club i odlučili ondje svirati ne bi li dokazali da su ljudi spremni bilo gdje putovati kako bi poslušali dobru glazbu. 

Dogodilo se to 1993., a već 1999. godine na istom mjestu nastala je Coachella. Prvi izvođači bili su Beck, The Chemical Brothers, Tool, Morrissey i Rage Against the Machine, a ulaznice su se prodavale za 50 dolara. Već te prve godine Coachella je stekla titulu antiWoodstocka jer su izvođače birali prema umjetničkom izričaju, a ne po popularnosti na radijskim ljestvicama.

Već 2012. godine festival je postao toliko popularan da se te godine održao tijekom dva vikenda s istim line-upom. Mnogi su smatrali da je to veoma rizičan potez te da bi mogao uništiti organizatore, no ulaznice za oba vikenda prodane su u roku od tri sata. Što se glazbe tiče, Coachella nudi ponešto za svakoga - od elektronike do indie rocka. Nastupali su tu i Guns'n'Roses i Lady Gaga i Jay Z...

Najveća modna pista svijeta

Osim glazbenog dijela festivala, Coachella je s godinama postala nezaobilazno mjesto za influencere i američke starlete koji su tamo da budu viđeni. Na Coachelli nastaju i diktiraju se novi modni trendovi, a festival koji je nastao 1999. danas je najvažnija modna pista svijeta.

Tijekom prvog vikenda mogla su se vidjeti šarolika modna izdanja - od kaubojskih detalja, avangardnih kombinacija, bijelih haljina, pa sve do hippie stila u modernoj verziji. U nastavku možete pogledati neke od najzanimljivijih outfita na Revolve festivalu, jednom od napopularnijih partyja u sklopu Coachelle. Koji vam je najbolji? Recite nam u anketi.

Pročitajte više