Amanda Knox o lezbijskoj vezi u zatvoru: "Poljubila me u usta i govorila što mi sve može raditi"

 Screenshot: YouTube

AMANDA KNOX u talijanskom zatvoru je provela četiri godine zbog optužbi za ubojstvo cimerice, nakon čega je o svom zatvorskom iskustvu počela pisati za stranicu Broadly Vice.

Između ostalog, progovorila je i o lezbijskim vezama unutar ćelija te njezinom odnosu s drugom zatvorenicom Lenny. 

"Bila je niska, imala trbuščić i crnu kratku kosu. Kada je ona došla u zatvor, ja sam već odslužila tri godine za ubojstvo koje nisam počinila. Nisam pričala s njom, nisam pričala s nikim. Držala sam se po strani i promatrala kako oni stvaraju zatvorske veze", objasnila je Amanda.

"Zaljubljivale su se jedna u drugu, slale si pisma, prolazile kroz teške prekide. Nekada je dolazilo i do tučnjava zbog ljubavi, no te žene su se uglavnom i dalje deklarirale kao heteroseksualke", ispričala je Knox o drugim zatvorenicama.

"Lenny me često promatrala dok sam trčala i jednom mi se obratila. Bila sam ljubazna, a ona mi je otkrila da je lezbijka i kako je često imala problema zbog toga. Saslušala sam je i rekla joj kako su u srednjoj o meni kružile lažne glasine da sam lezbijka i da sam i sama zbog toga bila izolirana. Nakon toga me počela slijediti posvuda", kaže.

"Postale smo prijateljice, točnije skoro prijateljice jer ja nisam imala prijatelja u zatvoru. Bila sam poznata pa su me druge zatvorenice uglavnom izolirale. Lenny od mene nije tražila ništa, barem na početku, samo je provodila vrijeme sa mnom, naučila sam je igrati šah, a ona je meni nosila kavu nakon što je dobila posao u zatvoru."

"Htjela je da se držimo za ruke i govorila mi da mi može raditi stvari kakve nijedan muškarac ne može. Nisam znala što da radim, rekla sam joj da me ne može promijeniti. Osjećala sam se kao objekt. Jednog dana me poljubila u usta,  a ja sam skupila zube i nasmiješila se u grču. Ona je bila kratko u zatvoru i nije shvaćala kakav je osjećaj kada te zarobe godinama. Seksualno su me uznemiravali čuvari, a sada i zatvorenica. Rekla sam joj da ne možemo biti prijateljice ako ona ne može poštovati moje granice. Stvari su postale napete, jednom je počela vikati na mene izvan ćelije. Osjetila sam olakšanje kada je puštena, no ona mi je i dalje nastavila pisati. Nikada nisam odgovorila", opisala je Amanda svoj odnos s Lenny.

Amanda Knox i njezin tadašnji dečko Raffaelo Sollecito optuženi su 2009. godine za ubojstvo njezine cimerice Meredith Kercher. Amanda je osuđena na 26 godina, no 2011. godine je oslobođena svih optužbi, Sud je tražio ponovno suđenje, a Amanda se vratila u SAD i rekla da se više nikada neće vratiti u Italiju, čak ni ako nova presuda bute optužujuća. 2015. godine je oslobođena svih optužbi, a sudac je zaključio "da prava istina nikada neće biti poznata".

Pročitajte više