"Amel Ćurić, niko": Zbog njegove pjesme digla se prašina na društvenim mrežama

Foto: Press

AMEL ĆURIĆ mjesecima je radio na novoj pjesmi i spotu, koju je najavio nesvakidašnjom kampanjom na društvenim mrežama. Pjevač je i ovaj spot snimao u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu i okolici Slunja i Zadra. Spot za pjesmu radio je Zagrepčanin Dario Radusin s kojim je Amel ranije surađivao na pjesmi "Kost". 

Tekst za pjesmu "Niko" napisao je Armin Šaković, koji je radio i glazbu zajedno s Amilom Lojom.

"Mislim da su ovakva vrhunska pjesma i kvalitetan tim dobitna kombinacija kada je riječ o ovom projektu. Na prvo slušanje, pjesma me oduševila. Ima jaku emociju, a s druge strane, jako je pjevljiva i svi koji su je imali priliku čuti rekli su da je ovo jedna od najboljih pjesama koje su snimljene u zadnjih nekoliko godina. 'Niko' je već izazvala reakcije ljudi, i prije premijere, zbog zanimljive kampanje. Veliko hvala i kolegama koje su podržale cijelu priču i na društvenim mrežama snimile kratki video govoreći samo "Amel Ćurić, niko", izjavio je Amel.

Javnost se danima pitala koji je povod ovakvih mnogobrojnih objava, a Amel nam otkriva da su ga često pitali i je li u svađi s nekim kolegama ili je neka šala u pitanju. Naime, Amelove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storije na Instagramu u kojima govore "Amel Ćurić, niko", bez ikakvog objašnjenja ili najave o čemu se točno radi.

Kampanju i novu pjesmu podržale su glazbenice Nives Celzijus, Andrea Šušnjara i Ilma Karahmet, glumci Matko Knešaurek i Katarina Baban, tenisač Damir Džumhur, NBA košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa, nogometaši Emir Spahić i Asmir Beogević. Video su snimili i Mirza Teletović, Amel Tuka, Aleksandar Radojičić, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ana Bavrka i mnogi drugi.

"Glavnu ulogu u spotu igra manekenka Aleksandra Stojković, koja je mnogima vjerojatno poznata iz reklama s velikim zvijezdama, među kojima je i nogometaš Ronaldinho", dodao je Ćurić.

Pročitajte više