Američka producentica za Index otkrila koje su trenutno najkvalitetnije serije

Video: Dario Dalmacija/Index

U PRVOM NEM-u Zagreb, događaju fokusiranom na razvoj svjetske i regionalne TV i filmske industrije, sudjelovala je i cijenjena američka producentica Kim Moses s kojom smo porazgovarali o filmskoj i TV industriji te je upitali koliko sve veći broj streaming servisa utječe na njezin posao.

I dok neki tvrde da velik broj servisa poput Netflixa i Disneyja+ negativno utječe na tržište stvaranjem previše sadržaja, Kim se s tim uopće ne slaže.

"Ono što takve platforme rade je veoma pametno. One ne stvaraju sadržaj, one stvaraju vezu s potrošačem. Disney+ je pogriješio kad je dao svoj sadržaj Netflixu jer je dao svoju vezu s potrošačem Netflixu", smatra Kim te dodaje da će dobra serija uvijek pronaći svoj put do publike, bez obzira na to što će se možda na početku činiti kao da prolazi "ispod radara".

"Ovo što se trenutno događa u industriji je nevjerojatno. Ja želim da mi servisi nude ono što mene zanima, ne želim da me zatrpavaju raznim sadržajem za koji me nije briga", smatra ona.

Upitali smo je i koje serije su po njoj trenutno najkvalitetnije na tržištu. "Succession (Naslijeđe) definitivno i jako volim Igru prijestolja", odgovorila nam je.

Otkrila nam je i kako Netflix privlači gledatelje da pogledaju neki sadržaj. "Netflix ima preko 70 različitih fotografija za određeni sadržaj, što znači da meni i vama za isti film ne prikazuju istu naslovnu fotografiju ili kadar, već prema našim preferencijama određuju što bi nas moglo privući", otkrila nam je.

Što smo još saznali o promjenama u filmskoj i TV industriji od žene koja je svojim producentskim i kreativnim radom na serijama i TV sadržaju stvorila preko pola milijarde dolara vrijednosti, pogledajte u videu. 

Inače, NEM Zagreb održava se u hotelu Esplanade Zagreb Hotel, od 11. do 13. prosinca.

Sadržaj donosimo u suradnji s NEM-om Zagreb, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više