Američki Hrvati bojkotiraju Prljavce: "Prodali se za šaku Judinih škudi onima koji su nas klali"

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATI u dijaspori pobunili su se protiv koncerta Prljavog kazališta koji se treba održati 29. travnja u Cutting Roomu u New Yorku. Štoviše na Facebooku su pokrenuli inicijativu da Hrvati bojkotiraju koncert, a sve zbog toga što ga organiziraju Srbi. Naime, tvrtka organizatori Pure Live Music koja organizira koncert je iz Srbije.

"Pozivam hrvatsku mladost da bojkotira ovaj koncert financiran iz Srbije i Beograda! Show pride ne podržavajte bratstvo/jedinstvo u NY... be proud be Croatian... no cajke in NY. Ne dozvolite da vam djeca idu na ovaj koncert! Upozorite ih... opstali smo bez njih prije i sada ćemo... nećemo nikakvo bratstvo i jedinstvo ovdje", napisala je na Facebooku Milka Pavlak Žepina.

"Čini se da nikog nije briga"

Ubrzo su uslijedili drugi gnjevni komentari.

"Umrla je Zadnja Ruža Hrvatska! Prodali se za šaku Judinih škudi onima koji su nas klali, ubijali, silovali i razarali i za taj ratni zločin nikad ne odgovarali! A bila nam je druga himna za vrijeme Domovinskog rata! Dosta nam je te balkanizacije! Mi imamo naše hrvatske kompanije koje organiziraju koncerte hrvatskih glazbenika", napisao je još jedan američki Hrvat.

"Pokušala sam upozoriti prijatelje jutros, no čini se da smo muž i ja manjina, nikog nije briga", dodala je jedna žena.

"Raspitivala sam se tko su Pure Live Music i doznala da su Srbi. Ne znam zašto se ovo događa, no drago mi je da je netko progovorio o tome", nadovezala se još jedan.

Nakon što je njihova prepiska završila u medijima, dopisivanje više nije vidljivo na Facebooku.

Ista je agencija organizirala turneje Bajage i Instruktora, Riblje Čorbe, Magazina te australsku turneju Prljavaca, no tamo se ovo pitanje nije potezalo. Žepina je nedavno došla u središte pažnje javnosti kad je pokrenula peticiju protiv imenovanja Borisa Blažekovića za generalnog konzula Republike Hrvatske u New Yorku. 

Prisjetimo se i ovih svađa te bojkota:

>>>"Ovo je dan žalosti, a ne svadba": Mještani Škabrnje pobunili se protiv Škore, oglasio se i on<<<

>Škoro napao Balaševića: "Dok sam pisao Ne dirajte mi ravnicu, neki su pisali o vrhovnim komandantima"<<<

>>>Najpopularniji hrvatski pop: "Balašević je bezvezni, bezlični, prijetvorni prilivoda"<<<

Pročitajte više