Američki vojnici stigli u Split i okupirali Tinder: Nisam kao drugi, ja sam još gori

Foto: Zvonimir Barasin/Pixsell

GOLEMI američki nosač aviona na nuklearni pogon USS Gerald R. Ford uplovio je rano jutros u Split. Ponos američke mornarice dugačak je više od 330 metara, a visok 76 metara. Nazvan je po 38. predsjedniku SAD-a Geraldu Fordu. Na brodu je 4500 ljudi, a mnogi od njih ovih će dana tražiti zabavu u Splitu.

Pred američkim vojnicima je prva noć u Splitu, koji ovih dana vrvi turistima i zabavom. Zato su se mlađi naraštaji vojnika danas uključili na Tinder, gdje traže provod i druženje. 

Među podacima na Tinderu je i onaj o cijepljenju

Ako ne koristite Tinder, to je mobilna aplikacija koja spaja ljude sličnih i istih interesa koji žele kratka druženja, prijateljstva ili duge ljubavne veze. Ovih dana u Splitu Tinder gori, a najnoviji korisnici su upravo oni s broda USS Gerald R. Ford.

U profilima na Tinderu mornari navode svoje interese i hobije i ono što traže na aplikaciji. Čini se da je mnogim korisnicima relevantan podatak o cijepljenju te ga većina američkih mornara naglašava na profilu.

Žele zabavu, dugu i kratku vezu

Svi američki marinci koji su nam danas "izletjeli" na Tinderu hvale se podatkom o svom zanimanju, odnosno ponosno poziraju u vojnim uniformama. No rijetko koji od njih otvoreno traži seks-avanturu u Splitu.

"Tražim nešto kratko, možda i dulje", piše u profilima nekih vojnika, dok drugi izgleda čeznu za duljim i stabilnijim odnosom.

"Pokušavam napokon završiti s ovom aplikacijom za traženje partnera. Možeš li mi u tome pomoći?" stoji na profilu jednog 22-godišnjeg vojnika.

"Treba mi netko da mi pokaže grad"

Izgleda da su mornari na Tinderu ovog puta nešto drugačiji nego prošle godine kada se otvoreno tražio seks sa ženama i seks s muškarcima. Ovog puta je posada nešto drugačije raspoložena, a možda je potreba za potragom na Tinderu nešto manja budući da je grad prepun ljudi.

"Tu sam nekoliko dana, tražim nekog da mi pokaže grad", piše jedan 23-godišnji vojnik.

"Tražim društvo za zabavu, idemo na neki bazen?" nudi drugi.

"Nisam kao drugi, ja sam još gori", šali se treći.

Pročitajte više