Američki mediji o Muzeju prekinutih veza: Osveta nikad nije bila tako slatka




MUZEJ PREKINUTIH VEZA koji je otvoren u Zagrebu prije pet godina kao projekt Olinke Vištice i Dražena Grubišića do sada je obišao brojne svjetske gradove, a stalni postav nalazi im se na zagrebačkom Gornjem gradu.

U sklopu Američke udruge muzeja Olinka i Dražen posjetiti će Ameriku gdje će imati izložbu na Sveučilištu Houston. Tamo će predstaviti dio trajnog postava Muzeja prekinutih veza. Osim toga, Olinka i Dražen u svibnju će pred 3.000 članova Američke udruge muzeja održati predavanje na temu "Muzeji budućnosti".

Da je koncept Prekinutih veza moderan, atraktivan i zanimljiv dokazuju i brojne pozitivne kritike najpoznatijih svjetskih časopisa, a povodom ove izložbe dobili su i dobre kritike Houstonskih medija. "Osveta nikad nije bila tako slatka ili tako pomno odabrana", piše culturemap.com.

"Da bi ste postali dio globalne emotivne povijesti posjetite BrokenShips.com i pošaljite svoju izložak. Donacije će biti prihvaćene 18. i 19. travnja u Houstonu te će se također naći na izložbi", pozivaju dalje u svom tekstu. Muzej prekinutih veza nominiran je i za nagradu Europski muzej godine.

Pročitajte više