Američki tiktoker otkrio što ga živcira u Hrvatskoj, mnogi će se složiti s njim

Screenshot: TikTok

22-GODIŠNJI Amerikanac Gabe Escobar, kojeg na TikToku prati više od tri milijuna ljudi, stigao je u Hrvatsku krajem prošlog tjedna. Najprije je posjetio Dubrovnik, koji ga je oduševio, a potom se zaputio na Hvar.

Naljutio ga čep na boci

Na TikToku redovito izvještava svoje pratitelje o tome kako se provodi i što radi u Hrvatskoj. Sada je otkrio što ga je naživciralo. Naime, u restoranu nije dobio besplatnu vodu. "Amerikanci vam non-stop nadopunjavaju vodu s ledom u restoranima", kaže Gabe. Na to su mu brojni pratitelji rekli da je u restoranu jednostavno trebao zatražiti čašu vode i da bi je dobio.

No to nije bila tema njegovog videa. Kupio je bocu vode u trgovini, ali ga je naživcirao - čep. "Zašto je spojen s bocom? Zašto me to toliko ljuti? Svaki put kad pokušam popiti vodu, čep me udari u lice. Molim vas, zaustavite ovo", rekao je. 

@gabesco American nonstop refills of ice water at restaurants >>>>>>>>>>> #europe #eurosummer #europetravel ♬ original sound - Gabe Escobar

Pratitelji mu otkrili zašto je takav čep na bocama

Gabe, čini se, nije bio upoznat s direktivom Europske unije usmjerenom prema ideji da se reciklira što više plastike. Čepovi se ne mogu odvojiti od boce, kako je to bilo moguće ranije, nego su čvršćom plastičnom niti povezani s plastičnim prstenom omotanim na vrhu boce. Tom se direktivom predviđa smanjenje plastičnog otpada.

Na to su mu u komentarima ukazali pratitelji. "Zbog recikliranja je tako, da ne bi čepovi završili u prirodi", "To s čepovima je jedna od stvari koju volim u vezi Europe. Nikad ga sada ne izgubim, a prije jesam stalno", "Samo pij iz boce pod drugačijim kutom", komentiraju mu ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.