Amerikanac izbačen iz natjecanja u jedenju hot doga, razlog je neobičan

Foto: Profimedia

Američki šampion poznatog natjecanja u jedenju hot doga neće moći sudjelovati na natjecanju 4. srpnja u New Yorku jer promiče suparničku marku biljnog mesa, objavio je organizator tog natjecanja, koje se održava već više od stotinu godina.

"Zaprepašteni smo što smo doznali da je Joey Chestnut odlučio predstavljati suparničku marku koja prodaje hot dogove na biljnoj bazi umjesto da se natječe na Nathanovu slavnom natjecanju u jedenju hot doga 4. srpnja", priopćio je u utorak na platformi X organizator natjecanja Major League Eating (MLE).

Chestnut je rekorder u jedenju hot doga

Poznato natjecanje organizira se svakog 4. srpnja od 1916. kada se u SAD-u obilježava Dan neovisnosti. Gotovo 35.000 fanova okupi se u četvrti Coney Island, na obali Atlantika na jugu Brooklyna. Chestnut, podrijetlom iz Kalifornije, pobijedio je na tom natjecanju 16 puta i po tome je rekorder. Ima 104 kilograma, a visok je 185 centimetara.

Godine 2021. pojeo je 76 hot dogova u deset minuta, premašivši svoj vlastiti rekord od godinu dana prije. No natjecanje zabranjuje da sudionici predstavljaju druge marke osim Nathanove.

MLE je izrazio žaljenje što je on odlučio predstavljati suparničku marku biljnog mesa Impossible Foods. "Joey Chestnut američki je heroj. Voljeli bismo ga imati više od svega", istaknuo je.

Razočaran je odlukom

Chestnut je na Instagramu izrazio razočarenje što je o isključenju doznao putem medija nakon gotovo 20 godina natjecanja i napomenuo da nema ugovor ni s MLE-on ni Nathanom. 

Svake godine pet najvećih izjelica podijeli 40.000 dolara, a pobjednik dobije dodatnih 10.000 dolara. Chestnut je po pisanju američkih medija zadnjih godina zaradio stotine tisuća, štoviše milijune dolara, pojevši 30 grčkih sendviča u deset minuta i 182 pileća krilca u 30 minuta. 

MLE je već isključio jednog natjecatelja. Godine 2010. Japanac Takeru Kobayashi, Chestnutov suparnik, nije se natjecao zbog neslaganja oko ekskluzivnosti ugovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.