"Amerikanci su tek nedavno otkrili Hrvatsku koja ima spektakularnu hranu, vina, plaže i povijest"

"HRVATSKA je jako popularna turistička destinacija među Europljanima već desetljećima, ali Amerikanci su je tek nedavno otkrili. Hrvatska ima spektakularnu hranu, vina, plaže i povijest", piše filadelfijski GamutNews.com te u tekstu donosi popis "četiri lokacije koje u Hrvatskoj morate vidjeti".

Prvi se na popisu našao prekrasni dalmatinski otok Hvar - "destinacija popularna među slavnima iz cijelog svijeta". Drugi na popisu je stranim turistima omiljeni Dubrovnik - "poznat po sjajnoj hrani i bogatoj povijesti". Treća su lokacija Plitvička jezera - "jedan od najljepših nacionalnih parkova na svijetu", a četvrta još jedan nacionalni park, Brijuni - "grupacija od 14 malenih otoka na sjeveru Jadranskog mora".

Rijeka postaje kruzerska destinacija

Navikli smo gledati kruzere kako uplovljavaju u Dubrovnik, a brojni turisti u Lijepu našu odsad će tim velikim brodovima stizati i na sjever Jadrana. Kako prenosi Guide2croatia.net, od svibnja će u Rijeku uplovljavati kruzeri "Black Watch", "Golden Iris" i "Oriana", a taj trenutak opisuju kao "povijesni za Hrvatsku kruzersku priču".

Pročitajte više