Amerikanka koja živi u Zagrebu: Slabo smo plaćeni, ali svejedno vozim Mercedes

Screenshot: TikTok

OLIVIA LOREN Amerikanka je hrvatskog podrijetla koja živi u Zagrebu i na TikToku redovito uspoređuje život u Hrvatskoj sa životom u SAD-u, a krajem prošle godine objavila je snimku u kojoj je na šaljiv način objasnila najčešće stereotipe koji se povezuju s Hrvatima. 

"Živim u Hrvatskoj. Naravno da imam vremena za sjedenje u kafiću i ispijanje kave cijeli dan", počela je pa nastavila: "Kad kažem da odlazim, treba mi dva sata da se pozdravim. Naravno da držim domaće maslinovo ulje u starim bocama. Naravno, jedem kruh uz svaki obrok", rekla je, a zatim se osvrnula na još nekoliko stereotipa. 

@inspiredbycroatia Tell me you live in Croatia without telling me you…🙃 #croatia #liveabroad #moveabroad #culturaldifferences #hrvatska #croatian ♬ original sound - Olivia Loren 🇺🇸🇭🇷

Lijek za sve 

"Živim u Hrvatskoj pa znam da je lijek za sve rakija. Boli vas želudac? Uzmite malo rakije. Ozlijedili ste ruku? Namočite je u rakiju." 

"Živim u Hrvatskoj. Slabo smo plaćeni, ali svejedno vozim Mercedes i idem na skijanje svake godine", našalila se pa dodala: "Tajni sastojak svega što kuham je Vegeta." 

"Putovala sam cijelim svijetom, ali na kraju svega, ništa nije ljepše od Jadranskog mora", poručila je za kraj u snimci koja je pregledana više od pola milijuna puta. 

"Sve si pogodila"  

"Kad sam posjetila Hrvatsku, domaćin nas je dočekao s rakijom i nitko mi nije rekao da moram popiti naiskap. Skoro sam umrla", priznala je jedna pratiteljica, a drugi se nadovezao: "Hrvatska je jedna od najljepših zemalja koje sam posjetio. Hrana je fantastična." 

"Predobro", "Sve si pogodila" "Slažem se sa svim" i "Ja sam Hrvat, ovo je sve točno", neki su od komentara.  

 

Pročitajte više