Amerikanka odlazi živjeti iz Hrvatske, izgubila je volju za životom ovdje

Screenshot: YouTube

AMERIKANKA, koja već nekoliko godina živi u Hrvatskoj, a već više od godinu dana o tome izvještava na svom YouTube kanalu "This Croatian Life", vraća se živjeti u SAD, podijelila je s pratiteljima svog kanala u jučerašnjoj objavi.

Kaleigh Hendershot u svojim videima govorila je o razlikama u mentalitetu između Amerikanaca i Hrvata, uspoređivala je slastice, davala savjete za život ovdje... a sad je otkrila da se vraća živjeti u SAD jer ju je Hrvatska, ukratko rečeno, smorila i ubila joj volju za životom.

Za početak Kaleigh će biti kod oca u Seattleu, a zatim će živjeti s prijateljicom. Njezin suprug Dominik ostat će živjeti ovdje dok ne riješi papirologiju, za što kaže da bi moglo trajati oko godinu dana.

Kaže kako je to planirala već mjesecima i kartu je već rezervirala. Uzbuđena je što se vraća u SAD. "Ne živimo živote ovdje, imamo 27 godina, ne putujemo, ne štedimo, što radimo?", kaže da se pitala u jednom trenu. U razloge svog odlaska nije ulazila detaljno, ali natuknula je kako nisu u pitanju samo ekonomski i financijski razlozi, već puno više od toga. 

Svoj odnos s Hrvatskom opisala je poput ljubavne veze. "Prva godina je divna i krasna, sve je sjajno i novo, sve prihvaćate... a zatim u tjednima, a možda i danima nešto se dogodi i ta veza se samo preokrene... počnete mrziti partnera. Točno to dogodilo se meni s Hrvatskom", govori Kaleigh te dodaje kako je osjećala da je prestala kontrolirati svoju sudbinu. "Taj odnos počeo je sputavati, mijenjati moju osobnost..."

Uz sve to, kaže i kako je osjećala čežnju za domom. Dodaje kako joj se ne sviđa što je postala te da je imala drugačija očekivanja od Hrvatske. Priznala je i kako su je neki od gledatelja iz Hrvatske upozoravali na to te da su bili u pravu. Kaže i kako zasad ne želi ispričati specifične situacije koje su joj se dogodile u Hrvatskoj jer bi bile prekontroverzne.

Na kraju je priznala kako Hrvatsku i dalje voli te da nakon nje nikad neće biti ista. "No uvijek kad se ne osjećam dobro u nekom okruženju, mičem se iz njega...", govori te dodaje kako je osjećala da nazaduje te da je vrijeme za promjenu.

Svojim je pratiteljima poručila da neće ugasiti YouTube kanal, no da nije sigurna kad će objaviti novi sadržaj.

Pročitajte više