Amy Schumer se oporavlja od operacije, uklonjeni joj maternica i slijepo crijevo

Screenshot: Instagram

KOMIČARKA i glumica Amy Schumer oporavlja se nakon operacije tijekom koje su joj liječnici odstranili maternicu i slijepo crijevo.

Na operaciju je morala zbog endometrioze, kronične bolesti kod koje se tkivo sluznice maternice pojavljuje na mjestima u organizmu gdje ne bi trebalo biti, odnosno bilo gdje izvan maternice.

Amy se nakon operacije javila na društvenim mrežama videom iz bolničkog kreveta. 

"Maternica mi je vani. Liječnik je pronašao 30 točaka endometrioze koje je uklonio. Osim maternice uklonio mi je i slijepo crijevo jer ga je endometrioza napala. Bilo je puno, puno krvi u mojoj maternici i još uvijek me boli", ispričala je komičarka. 

Amy se potkraj kolovoza oglasila na Instagramu i obratila se pratiteljicama koje također pate zbog endometrioze. U subotu im je poručila neka obrate pažnju ako imaju bolne mjesečnice jer možda imaju endometriozu. Osim bolnih menstruacija, endometrioza može uzrokovati neplodnost.

Komičarka je ranije iskreno govorila i o svojim problemima sa začećem. Rodila je sina Genea u svibnju 2019., a sedam mjeseci nakon teške trudnoće podvrgla se postupku potpomognute oplodnje. Otkrila je da su ona i njezin suprug zamrznuli embrije, ali se sve zakompliciralo zbog pandemije te će pričekati. 

Pročitajte više