"Anđeli i demoni´ su spašeni zbog dobrog scenarija, a Dan Brown je loš pisac"

STELLAN SKARSGARD, švedski glumac koji je zajedno sa Tomom Hanksom i Naomi Watts zaigrao u nastavku blockbustera Da Vincijevog koda, rekao je kako pisac Dana Brown jako loš pisac. Naime, film u kojem Stellan tumači zapovjednika papine garde, napravljen je upravo po knjizi spomenutog autora.

"To je kao kad jedete kikiriki u baru. Nije vam fin, ali ga i dalje jedete"

"Dan Brown je jako loš pisac, ali vas nakon svakog poglavlja nečim navuče da nastavite čitati", rekao je glumac te pisca čija je knjiga "Da Vincijev kod" bila jedna od najprodavanijih knjiga ikad, usporedio sa kikirikijem. "To je kao kad jedete kikiriki u baru. Nije vam fin, ali ga i dalje jedete", slikovito je objasnio. Međutim osim što je za Browna rekao da je kao kikiriki, Stellan je istaknuo kako je "cijele stvar spašena" zbog dobrog scenarija za kojeg tvrdi da je totalno drugačiji od knjige. Nakon svjetske premijer u Rimu, film je stigao i u domaće kino.

Iako su kritičari gotovo jednoglasno pokopali "Da Vincijev kod" redatelj Ron Howard je s "Anđelima i demonima" dobio novu šansu; ukoliko film dobro prođe na kino blagajnama, nema sumnje da ćemo i u narednim ljetnim kino sezonama gledati pokušaje Toma Hanksa da demistificira brojne tajne koje okružuju Katoličku crkvu.

S.C.
Foto: JLP, wordpress

Pročitajte više