Angelina (22) će predstavljati Italiju na ovogodišnjem Eurosongu. Poslušajte pjesmu

Foto: EPA

Angelina Mango s pjesmom La noia pobjednica je 74. glazbenog festivala Sanremo te će predstavljati Italiju na ovogodišnjem Eurosongu.

Mlada kantautorica prva je žena koja je nakon deset godina pobijedila na najspektakularnijem talijanskom festivalu, ali i prva talijanska ženska predstavnica na Eurosongu u zadnjih osam godina nakon Francesce Michielin, koja je Italiju predstavljala u Stockholmu 2016.

Premda njezina pobjeda na slavnom festivalu nije značila i automatsko predstavljanje Italije na Eurosongu, to je potvrđeno na konferenciji za novinare u nedjelju, čime je Mango postala i prva talijanska solo izvođačica i pobjednica Sanrema koja će na Eurosongu izvesti svoju festivalsku pjesmu nakon 1964. godine, kada je Gigliola Cinquetti pobijedila s Non ho l’età.

Roditelji su joj slavni talijanski glazbenici

Simpatična 22-godišnjakinja ističe da glazbu voli od malih nogu, što ne iznenađuje jer je kći poznatog talijanskog glazbenika Pina Manga i pjevačice Laure Valente. Njezin menadžer radi i s dosadašnjim pobjednicima Sanrema Marcom Mengonijem i grupom Maneskin, a Angelina iza sebe ima četiri platinaste i dvije zlatne ploče, rasprodanu turneju te mnogobrojna glazbena natjecanja na kojima je pobijedila.

"Glazba Angeline Mango je mješavina koja spaja različite utjecaje, uključujući talijanski i američki rap, R&B i instrumentalnu glazbu, koji joj omogućavaju raspon između različitih žanrova i donose svježinu i originalnost na pozornicu.

U svojim pjesmama kantautorica se bavi relevantnim temama poput tjeskobe GenZ-ja, ljubavi, potrebe za slobodom i vrijednosti obitelji, povezujući urbani stil s bel cantom", opisao je Rai na svojim službenim stranicama njezin glazbeni stil.

Pročitajte više