Anja Šovagović nakon Alićeve smrti: Svaki njegov trzaj je poručivao razorne tuge

Foto: Instagram

ANJA ŠOVAGOVIĆ-DESPOT na Instagramu se oprostila od Božidara Alića, koji je preminuo sinoć u 66. godini.

"Božidar Alić - karizmatičan umjetnik, jedan od najvećih hrvatskih, stvoren od nemira! S trajnim je i intenzivnim nemirom živio, nemir je unosio u svoje umjetničke i društvene opsesije, nemir je bio njegov znak. Svaki je trzaj Božinog nemirnog duha poručivao bolne istine i razorne tuge. Sjećam se ludog, najluđeg, od tisuću nemira stvorenog Kralja Gordogana, jedne od onih rijetkih veličanstvenih uloga koje sam vidjela na hrvatskoj sceni: opsesivan, talentiran, briljantan, magičan, brutalan, genijalan. Sjećam se moga grofa Almavive u Ludim danima, Vjeru, ljubav, ufanje radili smo pod uzbunama u ratnim odbljescima... Sjećam se sasvim neočekivanog i potpuno nepredvidljivog, a divnog partnera u zajedništvu ekipe filma Sestre u režiji Branka Ivande", napisala je uz zajedničku fotografiju.

"Božo se dao ukrotiti samo zato što nas je volio. Prijatelju dragi, počivao u miru Božjem i neka Ti je laka hrvatska zemlja koju si tako silovito ljubio", dodala je.

Božidar Alić i Anja Šovagović-Despot bili su dugogodišnji kolege, ali i vrlo bliski prijatelji.

Božidar Alić preminuo je u 66. godini. Bio je bolestan.

Rođen je 24. prosinca 1954. u Zagrebu, gdje je završio Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, no posljednjih godina njegovu su bogatu glumačku karijeru zasjenili ekstremno desničarski ispadi kojima je punio medijske stupce.

Pročitajte više