Anjelica Huston dobila zvijezdu na Stazi slavnih

SLAVNA filmska diva Anjelica Huston dobila je svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Anjelica je priznanje primila u društvu brata, također glumca, Dannyja Hustona, nećakinje Stelle i redatelja Wesa Andersona.

Otac, slavni redatelj John Huston, protivio se glumačkoj karijeri

Glumica je kći slavnog redatelja Johna Hustona i talijanske balerine Enrice Somae. Rođena je 1951. u Kaliforniji, ali je odrasla je u Irskoj i Engleskoj. Iako se njezin otac protivio ideji da mu kći postane glumica, Anjelica je svoj prvi film, "Sinful Davey", snimila sa osamnaest godina. Te je godine u prometnoj nesreći poginula glumičina majka.

Oskarovka i nasljednica slavne filmske obitelji 

Njezina je glumačka karijera imala uspona i padova, ali se zbog svog neupitnog talenta i posebne ljepote uvijek uspijevala održati pri samom vrhu filmske industrije. Dobila je Oskara za ulogu u drami "Čast Prizzijevih" koju je režirao njezin otac, a obitelj Huston postala je tako prva obitelj u povijesti koja je osvojila tu prestižnu nagradu tijekom tri generacije. 

Godine 2003. su im se pridružile i Coppole, kada je mlada Sofia, kći slavnog redatelja, osvojila zlatni kipić. Nakon propale veze s Jackom Nicholsonom udala se za kipara Roberta Grahama s kojim i danas živi u Los Angelesu.

Pročitajte više