ANKETA Je li srpska pjesma za Eurosong bolja od Mame ŠČ!?

Screenshot: YouTube

SRBIJA je sinoć odabrala svog predstavnika za Eurosong. Njihove boje u Liverpoolu branit će 30-godišnji glazbenik Luke Black s pjesmom Samo mi se spava, koja je već postala hit među eurovizijskim fanovima.

Lukea su i žiri i publika Pesme za Evroviziju stavili na drugo mjesto, ali je sveukupnim zbrajanjem bodova završio na vrhu tablice.

Nakon Lukeovog nastupa u finalu brojni fanovi na Twitteru nisu skrivali oduševljenje njegovim performansom. "Luke je servirao. Srbija ga mora poslati na Eurosong", "Donijet će još jedan top 10 rezultat Srbiji", "Nitko mu nije ravan", bili su samo neki od komentara.

Srbija se nakon Lukeove pobjede počela penjati na kladionicama i sada se nalazi na 13. mjestu, dok je Hrvatska na 17. mjestu.

Na eurovizijskoj aplikaciji My Eurovision Scoreboard, koja dopušta fanovima Eurosonga da naprave poredak zemalja koje se natječu s obzirom na pjesme koje im se sviđaju, Srbija također bolje kotira. Fanovi su Lukea smjestili na 7. mjesto od 27 država koje su već izabrale pjesmu. Hrvatska se, međutim, nalazi na 23. mjestu te je među pet najgore pozicioniranih država.

Koja se pjesma vama više sviđa, Samo mi se spava ili Mama ŠČ!?

Finale Eurosonga 13. svibnja

Dva polufinala Eurosonga održavaju se 9. i 11. svibnja, dok je veliko finale zakazano za 13. svibnja. Hrvatska i Srbija natjecat će se u prvom polufinalu Eurosonga te su jedna drugoj velika konkurencija.

Kroz polufinalne večeri gledatelje pred malim ekranima i publiku vodit će glumica Hannah Waddingham, glazbenica Alesha Dixon i ukrajinska pjevačica Julia Sanina. U finalnoj večeri pridružit će im se i poznati voditelj Graham Norton. Uz njih, natjecatelje će najavljivati i Sam Quek, Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills i Timur Mirošničenko.

Pročitajte više