ANKETA Jeste li za zabranu cajki u Hrvatskoj?

Foto: Instagram

PULSKI gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je koncert folk glazbe koji se u tom gradu trebao održati 25. ožujka. Na koncertu su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. 

>>Gradonačelnik Pule zabranio koncert cajki: "Čuvam identitet građanske, europske Pule"

"Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada. To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije", rekao je Zoričić.

Biste li zabranili cajke?

Nakon toga je organizator koncerta ustvrdio da mu je gradonačelnik Pule pijan "psovao srpsku majku" i govorio da "ne želi srpska smeća u svom gradu".

Hrvatska javnost prilično je podijeljena oko slučaja cajke i Pula. Neki su oduševljeni odlukom pulskog gradonačelnika, neki su bijesni, a neki, iako ne vole cajke, smatraju da je zabrana bilo kakve glazbe suluda odluka.

Što vi kažete?

Pročitajte više