ANKETA Tko ima boljeg Rockyja - Francuska, Amerika ili Hrvatska?

Foto/Screenshot: Neva Zganec/PIXSELL/Instagram/Youtube

FRANCUSKI predsjednik Emmanuel Macron našao se na udaru kritika francuske javnosti nakon objave fotografija zbog kojih je dobio nadimak Rocky.

Službeni fotograf francuskog predsjednika, Soazig de la Moissonnière, objavio je dvije crno-bijele fotografije koje prikazuju Macrona kako udara u boksačku vreću, odlučnog izgleda u pripijenoj crnoj majici kratkih rukava. Macron poprilično podsjeća na Roberta De Nira u filmu Razjareni bik, no korisnici društvenih mreža usporedili su ga s Rockyjem Balboom, filmskim likom koji je utjelovio Sylvester Stallone.

Neki su rekli da fotografije pokazuju kako se sprema za obračun s predsjednikom Vladimirom Putinom, kojemu nisu strane fotografije namijenjene isticanju njegove sportske vještine. Éric Anceau, profesor povijesti na Sveučilištu Lorraine, kaže da su fotografije "dio neopopulističke muškosti koju neki lideri danas vole, počevši od majstora žanra Vladimira Putina".

Andrej Plenković se također inspirirao Rockyjem

No, Rocky Balboa aktualan je i na domaćoj političkoj sceni. Naime, ovih dana često se posprdno spominje premijera Andreja Plenkovića koji je na XX. Sabor HDZ-a u Lisinskom došao praćen pjesmom Eye of the Tiger iz filmova o Rockyju, a praksu je nastavio i na ostalim stranačkim skupovima, zbog čega mu je "spustio" i Zoran Milanović.

 

"Tip koji ne može napraviti dva skleka, u najboljim danima tri, izlazi na binu s pjesmom Eye of the Tiger, umjesto Zeko i potočić, što da vam kažem. Tko mu je to savjetovao, njima nije neugodno? Ja sam bio boksač pa se to ne usudim napraviti. Imaš ovih seljaka koji su živjeli u gradu, dobro da nije odabrao neki logo porno glumca, fuj", rekao je Milanović.

Mi vas stoga pitamo: tko ima boljeg Rockyja - Francuska, Amerika ili Hrvatska? Recite nam u anketi.

Pročitajte više