ANKETA Treba li na plažama zabraniti alkohol i sunčanje u toplesu?

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

GRAD Pula uputio je u javno savjetovanje prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru po kojoj bi, između ostalog, na svim uređenim i prirodnim plažama bilo zabranjeno ispijanje alkoholnih pića i kretanje u toplesu. Iznimka od zabrane alkohola bi bili beach barovi i vjerske, kulturne, sportske ili slične manifestacije.

"Na prirodnim i uređenim plažama te ostalim dijelovima pomorskog dobra zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića, osim kada se te površine temeljem odobrenja nadležnog tijela koriste kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga.

Iznimno, rješenjem kojim se odobrava korištenje pomorskog dobra za organiziranje javnog okupljanja radi ostvarivanja gospodarskih, vjerskih, kulturnih, humanitarnih, športskih, zabavnih i drugih interesa, može se odrediti da je konzumiranje alkoholnih pića na tim površinama dopušteno", piše u prijedlogu Odluke.

Predviđene kazne iznose od 600 do 1300 eura, a prijedlog sadrži i dozvolu za postavljanje kamera na plažama, a kojima bi cilj bio i kažnjavanje osoba koje krše propise. Prijedlog je izazvao žestoke reakcije. Dok neki smatraju kako je to nedopustivo upirući prst u gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je nedavno zabranio cajke u tom gradu, drugi smatraju da reda na plažama i pomorskom dobru mora biti.

Recite nam u anketi što vi mislite.

Pročitajte više