ANKETA "U tenisicama ne može": Što mislite o dress codeu za ulazak u klubove?

Ilustracija: Luka Šangulin/Index/Grgo Jelavic/PIXSELL (Na fotografiji nije klub iz teksta)

OVIH dana na društvenim mrežama priča se o praksi nekih klubova da posjetitelje u klub ne puštaju u tenisicama. "U dva kluba nije nas pustilo jer smo nosile patike. Razumijemo da svaki klub ima svoja pravila, ali sve smo bile sređene, našminkane, s frizurom, outfitom...", požalile su se dvije studentice Slobodnoj Dalmaciji, što je potaknulo raspravu.

Dok neki tvrde da je to seksizam, drugi tvrde da je riječ o uobičajenoj praksi dress codea koje se drže mnogi klubovi i kafići, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. "Tko kaže da ne možeš bit sređen i u patikama? Danas ih žene nose i na haljine i na odijela", "Bezobrazluk je tražiti isključivo štikle za obuću ženama... Svašta ljudima pada na pamet", pišu neki. 

"Klub bira svoja pravila"

Drugi se ne slažu.

"Pa? Klub bira svoja pravila! Gosti biraju klub", "I u čemu je problem? Ajde bilo gdje u svijetu uđi u klub u tenisicama", "A puštaju li vas u teretanu u štiklama ili ipak smatrate da su za tamo čiste tenisice?", "Ni mene jednom nisu pustili jer sam bio u tenisicama", pišu oni.

Ovo nije prvi put da Hrvati raspravljaju o dress codeu u noćnim izlascima. I 2016. godine pričalo se o praksi jednog zagrebačkog kluba koji nije dopuštao ulazak posjetiteljicama koje nisu bile u cipelama na visoku petu. 

Što vi mislite o dress codeu u klubovima - podržavate li takvu praksu ili ne?

Pročitajte više