Anna Wintour poručila Gabourey Sidibe: Predebela si za naslovnicu Voguea!

TALENTIRANOJ mladoj glumici Gabourey Sidibe, koja je ove godine bila nominirana za Oscara za svoju ulogu u filmu "Precious", navodno je obećana naslovnica Voguea, a potom joj je hladnokrvna urednica Anna Wintour, ako je vjerovati američkim tabloidima, poručila: "O naslovnici Voguea možeš samo sanjati, predebela si!".

"Ismijava je cijeli modni svijet. Ono što je nosila na crvenom tepihu prilikom dodjele Oscara nije bila haljina nego šator. U Vogueu dizajneri predstavljaju svoje najbolje nove kreacije. U njih je gotovo nemoguće ugurati čak i djevojke prosječne težine, a kamoli Gabourey", otkrio je jedan jezičavi dizajner.

Bahata "kraljica mode" Wintour svojedobno je kazala: "U SAD-u vlada takva epidemija pretilosti, a iz nekog razloga su se svi usredotočili na anoreksiju. Trebamo novac uložiti u to da ljude naučimo jesti zdravo , vježbati i brinuti se za sebe".

Vogue je samo posljednji u nizu časopisa koji su se našli na udaru zbog rasizma i diskriminacije. Ranije je Vanity Fair naišao na kritike jer su među talentirane mlade glumice koje su se smiješile sa njihove naslovnice uvrstili isključivo mršavice blijede puti.

Gabourey se nada da će uspjeti skinuti bar dio suvišnih kilograma

Nedavno je majka Gabourey Sidibe, Alice Tan Ridley, navela kako se Gabourey nada da će uspjeti skinuti bar dio suvišnih kilograma, jer je zbog svoje ekstremne debljine često predmet ismijavanja. "Istina je da bi Gabourey voljela izgubiti na težini, ali realnost je da ne bi dobila ulogu u `Precious` da nije toliko teška. Kao njena majka, voljela bih da bude zdrava, ali ako ne izgubi na težini, ni to nije problem - to nam je obiteljska crta. Imamo rođaka koji su izrazito teški, a doživjeli su 80. godinu, tako da to različito utječe na različite ljude. Ponosna sam na svoju kći bez obzira na sve i istina je da postoje razne uloge za različite tipove glumaca", izjavila je njena majka.

Pročitajte više